SLAGMAUR – Svin

SLAGMAUR – Svin

Litt komisk nesten, men hadde vi ikke hatt krasj her i Terror i romjula ville du fått 1 intervju samt 6 anmeldelser i treff om du søkte på Slagmaur. Effektiviteten er det ikke noe å si på hos Fosens Slagmaur med tre slipp (fire om du regner med kassetten Helvette) på litt i overkant av ett år. Vi er nettopp ferdig med det siste kapitlet i Fosens tre protokoller, Domfeldt, når det første kapitlet, Svin, er over oss igjen, denne gang via tyske Black Hate Productions. Skiva er blitt delvis re-innspilt og fått en nye og mye mørkere miks. Du tror du vet hva klaustrofobi er for noe? Da har du ikke hørt SVIN!

Kaldere, svartere, mørkere, jævligere og mer klaustrofobisk musikk enn dette har du ikke hørt før. Det er så gjennomført manende som det kan bli og Generalen og hans disipler har virkelig gravd seg langt ned for å få til dette. Svin er angst i form av musikk. Det er rett og slett stygt og en ting er sikkert, du har aldri hørt noe lignende. Du kan sammenligne dette med Burzum så mye du vil, Slagmaur er og blir Slagmaur og låter kun som Slagmaur.

I det Nekk Brekk Support åpner er du fanget, du vil ikke gi slipp før det er over og da lengter du. Lengter etter å høre på nytt. Og på nytt…. Slagmaur kan ikke beskrives, det må høres. Dette er Black Metal Kvlt, det er det ingen tvil om.

Første gangen jeg hørte om bandet lo jeg, men så fort jeg hørte dette stoppet latteren, jeg ble fanget. Jeg er fortsatt fanget. Dette er intet mindre enn kunst, sort kunst av beste sort. Og når vi snakker om kunst må også coverart nevnes. Robert Høyem og At The Ends har gjort en kjempejobb, sinnsykt fett, intet mindre!

Men med musikken i fokus og Slagmaur bak instrumentene, ideene, tankene og de psykiske aspektene er dette blitt en knallbra affære jeg med hånden på hjertet kan anbefale til alle som liker sin sortmetall svartere enn natta! Black Metal på norsk vis har ikke hatt noe så bra å vise til på lenge…

Slagmaur er definitivt noe av det beste innen norsk svartmetall når vi skriver 2007!!!