SLAVIA – Strength and Vision

SLAVIA – Strength and Vision

  • Rating: 4.5 / 6

Dette er ei black metal skive som har latt vente på seg, men endelig fikk Mr Raskolnikov Christensen aka AusSlavia fingeren langt nok ut til at skiva endelig kunne se dagens lys. Kanskje det var erfaringen fra såpebransjen som gjorde sitt, hehe.
Det har tatt tid å få dette produktet ferdig og da kan man forvente seg ganske mye av det endelige resultatet og spørsmålet blir ganske enkelt om Slavia innfrir.

Musikken Slavia serverer oss er av den mer primitive varianten. Det er rått, primitivt og skittent; ikke så ulikt Carpathian Forest i sine skitneste øyeblikk. Låtene er veldig varierte og inneholder mye god svartmetal. Noen transportetapper finnes det, men de er såpass sjeldne at de glemmer vi.

Gitarene er på grensen til det aller råeste jeg har hørt på en black metal skive; minner litt om gitarlyden 1349 hadde på Liberation, uten sammenligning for øvrig. Vokalen er også meget god og varierende og det er der AusSlavia gjør seg best. Han har gjort det meste på denne skiva også denne gangen og viser tegn til at han er en gryende multimusiker.

Denne skiva har surret mange runder både her hjemme og som MP3 spesielt til og fra jobb, og gjør seg særdeles bra på regntunge dager, hehe.

Det faktum at bandet er blitt fulltallig i løpet av de siste månedene, er mest med tanke på livespillinger. Første opptreden blir under årets Hole in the Sky festival i Bergen, og der vil undertegnede være på plass, full av forventninger, og det skriver jeg bare for å legge litt ekstra press på Mr Raskolnikov Christensen, hehe.