HANOI ROCKS – Fashion

HANOI ROCKS – Fashion

Å fy f**n!
Hva motiverer egentlig denne gjengen bortsett fra penger? De har vært på vei ned så lenge nå at de fleste andre hadde gitt opp for en evighet siden, likevel turnerer denne gjengen sporadisk og har gitt ut to album siden de startet opp igjen i 2002. Hanoi Rocks fra Finland var på vei til internasjonal superstjernestatus takket være glamscenen i L.A. på åttitallet som de inspirerte og som holdt på å adopterte de under deres første turne i 1984. Dessverre festet de litt vilt med Mötley Crüe og når Mötleys vokalist Vince Neil kolliderte på vei for å kjøpe mer sprit i 1984 satt Hanoi Rocks trommis Razzle på og døde i kollisjonen. Bandet kom seg aldri etter dette og ble oppløst året etter. Etter at medlemmene hadde haltet rundt i diverse dødfødte prosjekter i sytten år(!!!) + Monroes lovende solokarriere, samlet Michael Monroe sammen den originale gitaristen Andy McCoy, trommisen fra soloprosjektet sitt og to nye medlemmer for å prøve igjen. To skiver senere og med en overraskende stabil line-up kommer så singelen Fashion som en forsmak på albumet de planlegger å slippe i september, og for å si det på ekte trønder; Æ GLÆR MÆ! Selv om jeg tviler på at bandet noensinne kommer til å nærme seg sin gamle status, så beviser de her at kvaliteten er større nå enn i sin storhetstid. Selv om det er lite sigøynersleaze og glam samt at saksofonen til Monroe uteblir lover dette meget bra. The Shadowish twang-gitar, Monroes fabelaktige stemme og en magisk stemning fyller låten Fashion. Det andre og siste sporet på denne seks minutter lange smakebiten er låten Trouble Boys, er en cover av Billy Bremner og kommer ikke til å bli med på det nye albumet hvilket er like greit siden den er lite spennende.
Som forsmak funker dette meget bra og i tillegg får du med musikkvideoen til Fashion og en live video av Boulevard of Broken Dreams tatt opp i Helsinki i mars 2007.
Når det gjelder musikkvideoen er den meget treffende og viser bandet fra sin beste side, men det er likevel hysterisk morsomt å høre hele bandet kore ”I’m into fashion because of you” når det ser ut som de har sovet i klærne siden 1983. Boulevard of Broken Dreams er ikke Hanoi Rocks sterkeste låt fra albumet Two Steps From The Move (1984), men i livesammenheng, og med den line-upen de har nå er det en meget sterk fremføring vi får servert som avslutning.
Trodde aldri jeg skulle komme med en slik påstand om Hanoi Rocks; men dette lover godt!