CARNAL FORGE – Testify for my victims

CARNAL FORGE – Testify for my victims

Jeg må si jeg ble positivt overrasket over Carnal Forge sitt nye album. Jeg er for å si det mildt lei av metal av den svenske, melodiøse typen, men Carnal Forge befinner seg en fire til fem hestehoder foran de ti tusen kjedelige bandene i sjangeren.

Carnal Forge spiller i grunnen ganske så standard moderne thrash, og har selvsagt ikke glemt å inkludere den obligatoriske ”clean” vokalen, ei heller de etter hvert så slitne melodiøse riffene. Med andre ord låter dette så svensk som det er mulig å gjøre. Heldigvis varter bandet opp med en god del heftig thrash riffing, og godt hjulpet av en glimrende produksjon, og en meget dyktig vokalist i Jens C Mortensen blir likevel ikke resultatet så ueffent.

Et band det er naturlig å sammenligne med er The Haunted. Begge bandene startet som svært så aggressive thrash metal band, og begge har etter hvert utviklet seg i en mer melodiøs retning, og inkorporert nye elementer i musikken. Dersom man sammenligner ”testify for my victims” med The Haunted sitt siste album, ”the dead eye”, hører man ganske mange likheter. Begge har som nevnt blitt mer melodiøse, og begge har vokalister som synger både brutalt og melodiøst. Riffingen er heller ikke så erketypisk thrash metal lenger, da inspirasjon fra andre former for metal har sneket seg inn hos begge bandene. Av de to bandene, er det Carnal Forge som i dag er det mest aggressive alternativet, noe de etter min mening tjener på. Noe av det jeg tidligere har satt mest pris på hos The Haunted, er den flotte blandingen av aggresjon og god låtskriving de har vist at de behersker så godt. Nå er den aggresjonen borte, og man sitter igjen med et bra metal band, som dessverre fremstår som en smule tannløst. Carnal Forge fremstår derimot ikke som tannløse, godt hjulpet av sinnataggen bak mikrofonen, viser bandet at de fortsatt har masse raseri innabords.

Til tross for at det mye bra å finne på ”testify for my victims”, klarer jeg likevel ikke å opparbeide den helt store entusiasmen. Det største problemet er at jeg hele tiden sitter med følelsen av å ha hørt dette før. Mange ganger. Faktisk veldig mange ganger. For å kompensere for en slik total mangel på originalitet, må man sitte på et ekstremt bra låtmateriale, og så bra er ikke Carnal Forge per i dag.