PLATE SIX – Battle Hymns For A New Republic

PLATE SIX – Battle Hymns For A New Republic

Birmingham Alabamas nyeste Punk lyd utgis av Tuba Records i Norge. En gang etikette kompiser med Dan Sertain i De Amerikanske Stater knyttet dette bandet nære relasjoner til artisten som NME døpte «the post-punk Johnny Cash». Med en mer punkete og skarpere lyd, Plate Six vil opptre som Dans band i løpet av hans vår turné like så vel som å vise frem deres debut plate med et sett av deres egne låter. Metal-guruen Kerrang har klassifisert den Indie-tilført garasje-rock, mens Metal Hammer kommenterer at platen består av store idéer utført på en uirriterende, vel rockende manér. Og kjente Plan B har gitt den 9/10 poeng med en tvetydig lakonisk kommentar: Eksepsjonell god musikk. Eternal Terror spiser kirsebær med de store, men de smaker ikke like godt.

Plate Six' hengivne og tidvis fengende Punkrock spruter av energi. Battle Hymns For A New Republic er et slags profetisk titulert verk av massive proporsjoner, rock som typisk vil være misforstått av samtiden og er laget for fremtiden. Dette er sanger som er fantastiske nakne stykker av Alternativ Rock-genier, slike ting å gi seg hen til kult tilbedelse. Lik deres etikette kompiser, det nå avdøde Hot Snakes, Plate Six spiller en ulik blanding av post-hardcore, post-punk og indie-rock. Plate Six er ikke interessert i forutsatt lys og skygge, de skaper sine egne farger og nyanser, så intens at de til tider blir en smule klaustrofobisk, med kantete, dissonerende riff, vridd vokal og en generell trass mot aksepterte estetiske normer – lette å lytte til er de ikke. Var det ikke for likheten mellom Plate Six og Sparta, kunne det være vanskelig å komme forbi den første låten. Klemt opp i deres vaklevorne kjerre, utstyret på slep, de spinner fra by til by for å vinne over deres gjeng. Plate Six kan være beskrevet som en skarp kant og tilbyr noe annerledes som terminal dustete og Dan Hickox. Det er med noe frykt jeg setter på denne uattraktive trioen fra det dype sør. Styr utenfor hvis du ikke vil høre en av de mest vanskelige sangene du noensinne vil høre på.

 

www.platesix.org