DEVIN TOWNSEND – Ziltoid – The Omniscient

DEVIN TOWNSEND – Ziltoid – The Omniscient

Devin Townsend, frontmann i Strapping Young Lad, er en meget produktiv musiker. Han hadde Strapping Young Lad, som er lagt på is inntil videre, han har sitt eget soloprosjekt Devin Townsend Band og så har han denne greia her, hvor han i følge seg selv, gjør en parodi på seg selv.

Ziltoid – The Omniscient er en historie som skviset ut av en hvilken som helst halvdårlig romtegneserie der hovedpersonen Ziltoid går til angrep på jorden på grunn av en dårlig kopp kaffe. Latterlig? Jepp. Men dette er en parodi, og parodier skal eller kan være morsomme. De kan være usannsynlige og de kan være, som i dette tilfellet, helt på trynet tragisk dårlig. Men det er historien og det lyriske, musikken er slettes ikke så ille. Den er ikke überbra, men bra nok. En del godbiter er det å finne for fan av soloprosjektet til Townsend, men er du Strapping Young Lad fan og forventer at dette skal låte som Strapping Young Lad, da blir du nok litt skuffet. Det er noe som kan minne om nevnte band og da spesielt låta Ziltoidia Attaxx!!! Den er både tung, relativ rask og med en mengde tøffe riff fra der riffmeister Devin Townsend. Samtidig er dette den låta på skiva der Townsend bruker vokalen sin mest. På de resterende 10 sporene er det stort sett cleanvokal vi får servert. I tillegg er disse låtene ganske så eksperimentelle av seg, og jeg skulle tro at dette vil bli en ganske god time om du setter deg ned, pakker på deg øretelefonene, setter på Ziltoid og pøser på med lyd.

Jeg for min del fyrer opp Strapping Young Lad istedenfor.

Dette er ganske enkelt en konseptplate basert på en håpløs latterlig historie, men med mye god musikk fra genierklærte og småsyke Devin Townsend.