LONERO – Relentless

LONERO – Relentless

LoNero kommer fra Los Angeles og spiller den beste instrumental musikken jeg noensinne har hørt. Det er ikke bare instrumental dyktighet, men også varierte arrangementer og den store forskjellen i komposisjonene som slår en helt ut etter en gjennomhøring. Her er det ikke bare gitarsolo etter gitarsolo over en vegg av rytmer og klanger – hele bandet er likeverdige i lydbildet. Jeg deler denne med de som har lyst til å høre på sjelden kvalitetslyd, og på toppen av det hele, selv om det er Hard Rock, det beste med LoNero er at de har noe så edelt som innlevelse og følelse, noe man ikke opplever så ofte i dagens rockescene. Gitar spillere og instrumental musikere kan bokstavelig talt føle hvordan instrumentene løper inn i hverandre og vikles ut fra hverandre og slik skaper de lydlandskaper langt hinsides vår fatteevne og vårt følelsesregister. LoNero har virkelig skapt noe nytt og friskt, som også den internasjonale arena av alle typer og på alle områder lar seg rokke ved, de er alt som du kan forvente som gitar entusiast og musikk fan. Dette bandet vil absolutt være med meg i lang tid fremover.

Nå har skrytet kommet langt nok, og det er på tide å introdusere hvem denne kvartetten er: På akustiske og el-gitarer har vi Bill Lonero, på bass og synther kommer Mike McKaigg, bak en mur av slagverk og perkusjonsinstrumenter kan man skimte Steve Spicer, samt et synth-bidrag, og sistnevnte er William Baglivio – åh! han har gått for å pisse, men han kommer tilbake – som spiller rytme gitar på ett spor. Gjestemusikere oppført i listen er Zach Harrison med tillagt rytme gitar på spor 4, 11 og Frank Casanova med andre solo gitar på spor 7. Det må være sagt at spor 6 er et nydelig lite stykke Harmoni og Slide gitar utført med connaiseur manér av Bill Lonero; og i introen til spor 7 kan man enkelt kjenne igjen lyden av Robert Plants kåte rop – gjett fra hvilken låt radio sporet er hentet. Spor 12 er bass maestroens tumleplass og han bruker den med hjerte og sjel. Foruten spor 12 og 14 som er LoNeros versjon av den tradisjonelle «Amazing Grace» er Bill Lonero hovedaktøren når det gjelder komponeringen med bidrag av Steve Spicer og Zach Harrison, av det kan man enkelt vite hvilke instrumenter det legges vekt på for å fremføre melodier og som skiller melodi linjene fra de rytmiske og akkord progressive klangene, og det er med glede å høre at også hver enkelt instrumentalist sitt instrument har større utfoldelsesfrihet i bidragene. Når jeg setter CD-en i spilleren er repeat-funksjonen på, og så er det bare å trykke play før jeg lener meg godt tilbake i den myke godstolen og nyter LoNero, begynner på en ny omtale, kjefter på naboen for å ha kjørt for fort i svingene eller rett og slett blåser hue tomt for tanker. LoNero har egenprodusert, illustrert, laget konseptet og designet Relentless til det perfekte og er spilt inn av Juan Urteaga ved Trident Studio i Pacheco, California. Takk for det LoNero!

Da jeg kjøpte denne CD-en fulgte det med som en bonus en Happy Finger eller om man vil en Happy F#$@ You! som et spesielt tilbud i tre typer, desktop, vindu oppheng eller bilpynt, over Internett. Lavpris og ekstra vare er bra saker i grunnen; det er mye rart man kan få tak på bare man følger litt med i utviklingen og det krever i utgangspunktet ikke mye, litt velvillighet og en smule interesse for dette eller hint så er man i mål. Her står min Happy Finger og ler til meg mens den viser verden finger'n!

 

www.LoNero.net

www.MySpace.com/LoNero