VENOM – Oslo – Oslo – Betong

VENOM – Oslo – Oslo – Betong

Denne kvelden var det duket for legendarisk aften på Betong.
Nifelheim og Venom(!!!) for aller første gang i Norge. For de fleste innenfor metall-Norge kom dette som en stor overraskelse. Undertegnede inkludert. Folk samlet seg i hopetall utenfor Betong, for å se. Folk både fra øst (Sverige) og vest.
Etter det som virket som uendelige forsinkelser ble endelig døren (til Helvete) åpnet. Folk samlet seg fort foran scenen og bardisken. Jeg rakk en halv halvliten før showet begynte. 

Først ut var Svenske Nifeilheim. Nifeilheim entret scenen med nagler fra topp til tå, og musikken deretter. De spiller rå, kald svartmetall av den sinte typen. Personlig hadde jeg ikke hørt stort på dette bandet fra før, men jeg ble overasket. Det var tydelig att disse gutta visste hva de dreiv med. Etter publikums reaksjon å dømme var det ikke bare meg som syntes detta var tøft. Visuelt sett var det jævla tøft også! Fem stygge, svette Svensker med nagler, og rimelig tøft lys, gjorde dette til noe jeg fremdeler husker, nesten to uker etterpå. Vokalisten så ut til å fremdeles ha sure miner etter frigjøringen, noe han så elegant viste med sinte grimaser. Rent lydteknisk så var ikke lyden noe å skryte av. Det var faktisk jævlig sur lyd. Men til slutt holdt han kjeft, så vi andre kunne gå ut og ta oss en røyk. 

Venom Logo [black on white].jpgEtter ett par pils og ett par røyk var tiden endelig inne for kveldens utvilsomme høydepunkt, Venom. Det ble mørkt i lokalet, mens folk samlet seg som negere foran en matkø, før det omsider kom dystre toner. Folk hevet hendene og skrek som ville dyr, da to skikkelser åpenbarte seg ut av mørket. Det var ingen andre enn Cronos og den nye lille hjelperen hans(Got some new blood! som han så fint sa). For meg er Venom synonymt med Cronos, så det var mest han jeg fokuserte på. Beklagelig nok har jeg ikke lov til å offentliggjøre bilder fra denne kvelden, da jeg i ettertid fikk vite at foto hadde vært totalforbudt. Litt snodig da jeg faktisk sa i disken at jeg hadde fotopass? Men nok om det. Venom åpnet kvelden med ikke noe annet enn Black Metal-låta! Vokalen kom som sendt fra helvete, og selv om lyden nå heller ikke var noe særlig å skryte av, så var det ekstremt
tøft! Jeg vet ikke hvor mange hundre mennesker som hadde samlet seg der, men liv var det! Venom er det bandet som var først ut til å kalle musikken sin nettopp black metal. I kveld viste de hva de var lagd av.Venom Metal Black.jpg
Cronos står på scenen iført de klassiske røde naglebånda sine, halvskalpert hode og skinnbukse. Han får umiddelbart nitti prosent av publikum med seg. Folk hopper, skriker og headbanger som om det ikke var noen morgendag. De spilte masse fra den nyeste skiva (Metal Black), men også mange gamle klassikere. Det hele toppet seg under "In league with Satan”. Det var uten tvil det tøffeste nummeret denne onsdagskvelden. Venom holdt det gående lenge, og stoppet flere ganger underveis for å fortelle hvor fint det var å spille i Norge, og diverse andre morsomheter. -"You guys don't listen too Bob Dylan(?) do you? ..Fucking kill that bastard!" For å summere opp så spilte Venom veldig bra. Det var ett veldig bra låtvalg, lysshowet deres er noe av det tøffeste jeg har vært borti, det var masse liv og god stemning. Dette var en opplevelse en sent vil glemme. Personlig vil jeg aldri glemme det  Rent visuelt var dette en drøm. Lyden var ikke helt av det tøffeste kalibret, men dette var alt annet enn Engelskmennene sin feil.

Set list:

Black Metal
7 Gates of Hell
Blood Lust
Welcome to Hell
Antichrist
House of Pain
medley
Countess Bathory
At War With Satan
1000 Days in Sodom
Burn in Hell
Warhead
Die Hard
Metal Black
——-
In League With Satan
Witching Hour