SAMAEL – Solar Soul

SAMAEL – Solar Soul

Samael beginner å bli gamle travere med snart tjue år bak seg. Selv har jeg fulgt de litt sporadisk, men alltid likt det de har gjort. Så, når jeg fikk spørsmål om promo samt intervju trakk jeg på meg et smil og takket ja. Forrige slipp var en samle cd med musikk fra bandets lange karrière og siste fullengder fra de kom i 2004 og het Reign Of Light, ei skiva jeg til dags dato ikke har hørt (De har også kommet med et slipp som heter Era One, en slags techno sak som har gått meg hus forbi). Hvorvidt jeg har hørt noe fra Eternal eller Exodus er jeg ikke sikker på, men Passage fra 1996 er en genial plate!!! Uansett, nå er det Solar Soul som er det siste slippet til disse sveitserne, og den må nok under lupen den også…

Vel, de gjør forsåvidt ikke noe nytt her, og det kan jeg si enda jeg tror jeg ikke har hørt noe siden Passage. Det vil si, jeg kjente igjen at det var Samael med en gang, de har hatt og har fortsatt sin egen sound og Solar Soul låter i så måte veldig Samael. Ikke er det bare musikken til Samael som gjør de så lett gjenkjennelige, men også lyden spiller en viktig rolle der. Grunnen til at jeg også kjenner igjen dette er som Vorph sa da jeg snakket med ham at de har hentet litt fra det de har gjort tidligere denne gangen og ut i fra det prøvd å lage sin beste plate så langt.

Synth har jo, spesielt siden Passage, spilt en viktig rolle i Samael og den er da veldig fremtredende på Solar Soul. Jeg synes Samael bruker den fornuftig, her og der er den brukt veldig kult, men for min del blir det kanskje litt vel mye etter hvert.

Musikken er hard, vokalen er kvass og typisk Vorph. Det er veldig catchy, fengende og lettfattelig egentlig. Ikke så mye fiksfaks, men rett fram og mid-tempo basert mørk metall med en elektronisk og symfonisk touch! Noen har brukt Rammstein som sammenligningsgrunnlag og selv om det tidvis kan funke, stemmer det ikke helt. Jeg vil si at Samael framstår som både mørkere, mer atmosfærisk og mer variert. Når de i tillegg har med en del orientalske finesser blir jeg ekstra glad, såntno synes jeg er kult!

Skal jeg trekke fram en låt blir det den rolige og kule Alliance. Jeg veit egentlig ikke hvorfor, men jeg liker denne veldig godt, det er noe nesten hypnotisk med den.

Nei, Solar Soul er en så absolutt godkjent skiva fra et band det er alt for lenge siden jeg har hørt på. Men gleden av Samael er gjenfunnet og man må vel til innkjøp av noen manglende verker så fort feriepengene kommer inn på konto. Sjekk ut Solar Soul, da blir du også innehaver en ei kul plate!