SEE YOU NEXT TUESDAY – Parasite

SEE YOU NEXT TUESDAY – Parasite

See You Next Tuesday (heretter SYNT), er et begredelig navn på et grindcore band. Jeg skulle virkelig ønske at musikken ikke var like begredelig, men dessverre er den om mulig verre. Det har vært en sann pine å prøve å tvinge meg selv til å høre gjennom denne platen tre ganger, og nå orker jeg ikke mer. Det finnes bare et ord som kan beskrive musikken til bandet fra Michigan, nemlig møkk. Under første gjennomhøring var den møkk, andre lytt var fortsatt like bedriten og under tredje forsøk ble den enda verre. De fleste gode skiver vokser for hver gjennomhøring, denne blir gradvis verre og verre.

SYNT prøver i følge plateselskapet å sprenge grensen for hvordan grindcore skal være og hvordan den skal spilles. Dersom det er målet har de mislykkes på det groveste, her sprenges nemlig ingen grenser, muligens unntatt grensen for hvor dårlig grindcore kan bli. Cephalic Carnage har for lenge siden patentert denne måten å fremføre grindcore på, så dersom målet er å sprenge grenser, er SYNT i hvert fall åtte år for sent ute. I likhet med Cephalic Carnage spiller SYNT en form for grindcore med masse eksperimentering og sære innfall. Men i motsetning til hva CC fikk til på sin forrige knallskive ”anomalies”, makter ikke SYNT å få til noe som en gang er i nærheten av en god låt.  Det er nesten godt gjort, men hver gang de er i nærheten av å få til noe bra, ødelegger de alt med å legge inn masse tull og tøys. Enkelte ganger høres de ut som Dissimmilis som prøver å spille musikk inspirert av Dillinger Escape Plan, andre ganger høres de bare ut som Dissimmilis.

Det er jo ikke utenkelig at SYNT en gang kan få til noe brukbart, men bare dersom de begynner å fokusere på å skrive ordentlige låter, i stedet for å lefle med infantilt tøys hele tiden. Foreløpig vil jeg heller spise 10 kilo sement enn å låne øre til dette bandet flere ganger.

Bruk heller pengene dine på øl, for denne platen her trenger du ikke med mindre du har masochistiske tendenser.