REBIRTH OF NEFAST – Only Death

REBIRTH OF NEFAST – Only Death

Rebirth Of Nefast er et forholdsvis nystartet black metal band fra Tyskland som i disse dager er klar med sin første demo kalt Only Death. Førsteinntrykket jeg fikk av demoen var alt annet enn bra, musikken føltes monoton, forutsigbar og fryktelig uoriginal. Greit nok, ingen kan komme å si at dette er originalt, men etter en del runder fant jeg ut at dette slettes ikke er så aller verst. Demoen består av tre låter som med en lengde på nesten åtte, ti og snaue femten minutter er i drøyeste laget, men bandet får vist at de absolutt behersker sjangeren. Låtene er rike på atmosfære og stemninger, og faktisk så inneholder de en god dose variasjon selv om en del partier føles noe langdryge og monotone. Slikt er egentlig ikke til å unngå med låter i ti-femten minutters klassen. Produksjonen er kald og skitten, egentlig på grensen for hva som er akseptabelt, selv innenfor black metal, men det funker. Imidlertid er jeg redd bandet mangler det lille ekstra som skal til for å skille dem fra alle de andre black metal banda som spiller omtrent akkurat samme type musikk. Originalitet finnes som sagt ikke, og bandet har utvilsomt en del å gå på når det kommer til identitet og egenart. Det musikalske er imidlertid på plass, og Rebirth Of Nefast har absolutt talent for å skape god black metal.

Som med Ars Diavoli så blir også denne demoen kun trykket på kassett og i tre hundre eksemplarer. Ta kontakt med Debemur Morti om du vil sikre deg et eksemplar.