VITAL REMAINS – Trondheim – Trondheim, Bybroen Scene

VITAL REMAINS – Trondheim – Trondheim, Bybroen Scene

Siden Eternal-Terror hadde en liten pause *host* ved årsskiftet har noen av de eldre omtalene ramlet ut, derfor benytter jeg herved anledningen til å trekke frem en omtale fra en konsert jeg husker med stor glede! (Kristian B. Livesjæf)
Vital Remains.gif
Som noen få her i landet hadde fått med seg, var selveste Vital Remains på Norgesvisitt i oktober. Hele tre konserter ble gjennomført, i Sandnes, Oslo og altså her i Trondheim. Dessverre så ble det en total kræsj med ”legendariske” Seigmen’s reunion-konsert i Dødens dal under UKA’05 samme kveld, med det resultat at det var et temmelig glissent lokale som møtte meg da jeg ankom Bybroens fasiliteter… 

Zeenon

Zeenon var første band ut denne kvelden, noe som egentlig overrasket meg litt da de i alle fall har et navn her i landet, i motsetning til de andre to oppvarmingsbanda. Nu vel…
Det var vel ikke mer en enn en 10-15 stk. i salen når bandet gikk på scenen, men bandet gikk knallhardt ut med sin brutale deathmetal. Jeg vet at det er en klisjé å nevne det, men dette er altså primært et ”jenteband” med tre jenter på hhv. vokal, gitar og bass, og en herremann på trommer. Denne kvelden ble imidlertid bassen traktert av Erlend fra Blood Red Throne da bassist Elin hadde fødselstermin.Dette var første gangen bandet besøkte Trondheim, og deres lille visitt ga definitivt mersmak for min del! Bandet har giret opp tempoet en smule siden sist jeg hørte fra dem (ep’n Arbor Vitae), og brutaliteten har også blitt forsterket. Vokalist Linn har en stemme som ikke viker tilbake for noe mannfolk i deathmetal-sjangeren, og jeg vil faktisk påstå at den er noe av det grovere jeg har hørt live på lenge. Noen sammenligner henne med Angela Gossow fra rompebandet Arch Enema, men det er bare tull. Linn synger fletta av henne, bare så det er sagt, og sammen med gitarist Linda blir de to et blikkfang av dimensjoner. Bassist Erlend og trommeslager Mads er vel to av de mer dyktige innen sitt felt i Norge, og det var ganske rått og se fingrene til Erlend harve over strengene som en annen edderkopp. Tankene for til Alex Webster i Cannibal Corpse når jeg så dette. Tempoet er som sagt blitt hurtigere, og dette skal man vel takke trommis Mads for. Skikkelig bra saker, og ganske teknisk.

Dessverre så er det slik at med kun én gitar, så blir lyden litt grøtete. Og selv om jeg har hørt de fleste låtene bandet spilte før, så hadde jeg til tider litt problemer med å høre riffene. Men alt i alt var dette en kanongig av Zeenon, og jeg håper de kommer tilbake senere.

Tombthroat

Neste band ut var tyskerne i Tombthroat, og litt flere personer hadde nå ankommet lokalet. Bandet leverte et energisk sett med sin miks av deathmetal og grind, og imponerte meg og flere andre rundt meg. Vokalisten var både høyt og lavt under dette settet, og han var vel også nede på golvet en tur. Han minnet meg mest av alt om Henry Rollins, kjent fra Black Flag, både i utseende og væremåte. Resten av bandet ble dog noe stillestående oppe på scenen, men trommisen gjorde i alle fall litt ut av seg. Tror aldri jeg har sett en musiker slite så jævlig som han gjorde, haha! Det var et noe utight og litt ”sleazy” sett som ble levert av disse tyskerne, men det var også veldig kult. 

Lifthrasil

Uff, uff, uff! Dette var ikke bra. Nok et tysk band, som spilte en blanding av death-, thrash- og blackmetal. Slettes ikke imponerende saker. Kjedelige riff og ditto framføring gjorde sitt til at jeg tok turen ut av lokalet for litt frisk luft (inntatt gjennom et filter eller to, *host-hark!*). Der traff jeg flere som tydeligvis var av samme oppfatning. Synd for bandet dog, men de var unge og lærer sikkert av opplevelsen. Kanskje de er bedre på skive…?

Vital Remains

Vital Remains II.gifRett før Vital Remains gikk på scenen, raste det inn med folk som hadde beinflydd fra Seigmen-konserten som nettopp var ferdig. Godt at folk har prioriteringene sine i orden. VR åpnet med det fantastiske tittelsporet fra skiva Dechristianize, og makan til trøkk er det lenge siden jeg kan huske å ha hørt. Bandet stilte med hele tre sessionmusikere på denne turneen, på hhv. trommer, vokal og bass, og på vokal hadde bandet fått ingen ringere enn Vin Diesel til å stille opp! Vel, ikke helt da, men en som lignet en hel del på den godeste herr Diesel, noe han ettertrykkelig fikk høre gjennom hele kvelden, hehe…
Som ventet ble dette en ren parademarsj i teknisk og ekstrem deathmetal. Både Tony Lazaro og kanskje spesielt Dave Suzuki imponerte på gitarene, og sistnevnte tok seg da også av backingvokal med sine hese skrik. Herr Suzuki spilte også låtriff etter ønske fra publiket mellom låtene, eller… det vil si etter MINE ønsker. Jepp, jeg hylte etter å få høre både Van Halen, Guns’n Roses og Mötley Crüe, og Suzuki fulgte opp! Haha! Hadde aldri trodd han ville gjøre det gitt…
På trommer hadde VR hentet inn et 19 år gammelt stortalent fra bandet Vile, og når jeg sier talent så mener jeg Talent! Det var et helsikes tempo gutten leverte, noe som fikk publikum til å mase om at det gikk altfor tregt, haha!
Også bandets vokalist imponerte stort med sin macho scenepersonlighet og gutturale røst. Han var også nede blant publikum flere ganger og menget seg, selvfølgelig til vår store fornøyelse. Kontakten med publikum mellom låtene var også god, det var i det hele tattVital Remains III.gif en veldig god tone under hele konserten. Bandet var i godform og kjempefornøyde med arrangementet og Trondheimspublikummet, som var elleville! Vokalisten uttalte blant annet at; ”Oslo may well be the blackmetal-capital here in Norway, but Trondheim sure is the deathmetal-capital!” Noe han høstet stor jubel for, fuck yeah!
Bandet pløyde gjennom de fleste låtene fra deres siste album, og også en del eldre materiale ble spilt. Bandet ble selvfølgelig kalt inn til ekstranummer, og de gjorde like godt to stykk når de først var i gang. Fantastisk kveld, på de fleste måter.
Når det er sagt, må jeg nok en gang dele ut ris til Trondheimspublikumet som nok en gang vegrer seg for å møte opp. Litt over 100 stk hadde tatt turen til Bybroen denne kvelden, og selv om det virket smekkfullt under Vital Remains, så var det mer enn god nok plass for flere. Dette er en ond sirkel folkens! Færre og færre som møter opp når det først er konserter, fører til at det blir færre og færre arrangement, og til slutt er det INGEN som arrangerer konserter. Dere får skylde på dere selv når/om den tid kommer. Makan…
Til slutt rettes en stor takk til Terrorfront som tok på seg ansvaret med å få Vital Remains hit til byen/landet når ingen andre turte/ville.