ANGELCORPSE – Of Lucifer And Lightning

ANGELCORPSE – Of Lucifer And Lightning

  • Rating: 4 / 6

Angelcorpse er tilbake, etter over 8 år siden deres forrige studioalbum. Bandet har faktisk eksistert siden '95, men dette er kun deres fjerde fullengder. Basisen for musikken er som den alltid har vært; kjapp, sint og brutal satanic deathmetal. Og denne gangen er også John Longstreth tilbake bak trommesettet. Denne herremannen er til vanlig å finne i bandet Origin, og da burde vel folk vite hva denne mannen er kapabel til. Her går det unna.

På "Of Lucifer And Lightning" får man servert 9 låter hvorav èn er en intro. Og selv om det er 8 år siden forrige skive, så har ikke Angelcorpse forandret seg i nevneverdig grad. De er seg sjøl lik, og pøser på i kjent stil. Det går stort sett i et heseblesende tempo hele veien, med Pete Helmkamp's karakteristiske raspevokal oppå det hele. Låtene er kjappe og kompromissløse, og riffene er herlig rølpete og thrasha. Men det må sies at sammenlignet med deres magnum opus "The Inexorable", så blekner "Of Lucifer…" en smule. Det høres at bandet kjører safe, det er intet nytt under øh… solen, og produksjonen virker kanskje noe tam. Men bandet er tydeligvis ikke ute etter å pløye ny mark for å vinne noen stakkarslige nye fans. Dette er 90-tallet all over, dønn ærlig deathmetal, og det er ingen tvil om at Angelcorpse er tilbake for fullt med "Of Lucifer And Lightning".