EMERALD SUN – Escape From Twilight

EMERALD SUN – Escape From Twilight

Emerald Sun unnværer en egen stil og legger heller vekt på å dyrke sine Helloween influenser. Uansett om det er det tyske plateselskapet som står bak eller bandet selv har ført en finurlig strategi for å gjøre en avtale med en utenlandsk etikett, det er nå slik saken står, uoriginal men dyktig musikk med stadion ambisjoner.

Thessaloniki, i nordøst Hellas, er den andre største byen av dette landet hvor entusiasmen for Heavy Metal er grenseløs. Ifølge dette, det er utallige fans, klubber, magasiner, og selvsagt bands som konkurrerer for å dominere lokalmiljøet. Stigende fra denne asfalt jungelen i 1998: Emerald Sun. Bandet hadde kjempet seg vei opp til toppen av den lokale scenen etter opptreden utallige svettende og imponerende visninger. I alle disse årene en besetning som delte mer enn den gjensidige glede for musikk hadde blitt konsolidert. Sanger Jimmy Santrazami, de to gitar spillerne Teo Savage Toumanedis, keyboard spiller Jim Tsakiridis og slagverker B-Wicked stolt kaller hverandre virkelige venner med den ambisjon å legge under seg verdensscenene.

I 2003 og 2004 Emerald Sun utga to flotte demoer, Sword Of Light og High In The Sky, som mottok ekstremt euforiske anmeldelser i Metal magasiner over hele verden. til og med når man hørte de for første gang, de mektige, melodiøse Speed Metal sangene minner meg om de tyske storhetene Helloween i storslag. Dette for sikkert er mest på grunn av den fantastiske stemmen til Jimmy Santrazami, som har en sølv stemme lik Michael Kiske, nesten ned til hver eneste detalj. Etter opptredener med band lik Redrum, Omen, Grim Reaper og Edguy bandet fremsto på mange festivaler, balnt andre på Rockemon, Rok Before X-mas, Evil Existence Fest, Metal Up Your Ass og Coca Cola-Fest.

I januar 2005 gikk de inn i Nemesis Recording Studios i Kavala  for å sille inn sin debut plate under direksjon av produsent Tasos Karapapazogklou (Nemesis, Elwing). Hans dyktige veiledning opplyser de nye sangene som hadde blitt flittig komponert over flere år, og remiksen og mastringen av R.D. Liapakis (Mystic Prophecy, Jack Starr, David Chastain, blant andre) gjør at de låter mektig og briliant. Escape From Twilight låter så overbevisende at Limb Music Productions avtaler et langvarig samarbeid med bandet. Ved det internasjonale Mainhill Awards, de er valgt til årets beste nykommer band. Pluss, på online utgaven av den tredje Heavy Metal ESC med deltagere fra over 40 land, Emerlad Sun avsluttet på andre med sangen «Scream Out Load».

Og nå er tiden her: Stykker som konkurranse vinneren «Scream Out Loud», tittelsporene på demoene og den fenomenale «The Story Begins» vil ivre alle fan av gammel Helloween, Stratovarius og Rhapsody helt ut til hårrøttene, hvis du fortsatt har noen. Men Emerald Sun er mer enn et band med sangskriver talent og musikalske ferdigheter som gjør de lik sine gamle helter. Med deres ganske egne instinkt for fengende passasjer, fyrer de løs i live-spillinger. Emerald Sun sender lytteren på en reise fra ett klimaks til et annet. Det er vanskelig å slippe fra fascinasjonen av deres musikk. Så det blir selvsagt ganske raskt hvorfor Emerald Sun kunne etablert dem selv som det beste av mange utmerkete band i deres hjemland. Og det er bare begynnelsen på historien.