AVATAR – Thoughts of no Tomorrow

AVATAR – Thoughts of no Tomorrow

  • Rating: 3 / 6

Svensk band. Turnert med In Flames. Kan det hende vi snakker om melodiøs death metal? Jepp! Svenskene må ha en skole hvor de utdanner alle disse banda, for det er jo ikke måte på hvor mange av dem som har dukket opp de siste åra. Ikke at det nødvendigvis er negativt, for en del av dem leverer bra saker.

Så hva med Avatar? Tja… Presseskrivet gjør et poeng ut av at disse gutta bare er 19 år gamle. Og de er definitivt dyktige musikere – det er ikke noe "hobby-band" over dette. Og de kjenner formelen godt – har du hørt mye In Flames, Soilwork osv, så veit du akkurat hva du får. Men lager de gode sanger? Vel… Det er her de ikke helt spiller i samme liga som de store gutta enda. Det er ikke egentlig noe "galt" med låtene, men det er også veldig lite som får meg til å spisse ører og som jeg husker etter at låtene er ferdige. Det er korrekt og godt produsert, det riffes og trommes iherdig, og alt høres ut som det skal. Men det er dessverre ikke så mye som fenger så veldig. En låt sklir over i den andre, uten at de gjør så veldig inntrykk. Og jeg må også innrømme at jeg ikke har så veldig sansen for vokalisten i Avatar. Han gjør noen brukbare death growls, men mesteparten av tida bruker han en litt mer spinkel hardcore aktig vokal, som jeg begynner å irritere meg over etter noen låter. Det er liksom ikke så mye kraft i stemmen, og det blir egentlig mer masete enn aggressivt og "in your face".

Så da sitter vi igjen med en plate som etter min mening er ganske middelmådig. Nå er gutta som sagt ganske unge, og det kan nok hende de vil utvikle seg betraktelig som låtskrivere i åra framover. Og da kan de kanskje ha spennende saker å by på. Men foreløpig er det bare dyktig fremført, men ikke så veldig interessant.