ARS DIAVOLI – The Absence Of Light

ARS DIAVOLI – The Absence Of Light

Portugisiske Ars Diavoli byr på seig og atmosfærisk black metal i samme gate som Leviathan og Xasthur. Musikken er godt gjennomført, men uten å tilføre sjangeren noe som helst nytt. Dette er høyst uoriginalt og i grunnen forholdsvis kjedelig. Både Xasthur og Leviathan gjør denne type black metal langt bedre så hva skal man da med Ars Diavoli?

Imidlertid er The Absence Of Light en demo, og med tanke på at dette er et ungt band så er musikken bra gjennomført. Ars Diavoli gjør helt klart mye riktig, og det finnes flere partier på demoen som absolutt kan måle seg med de banda jeg nevnte innledningsvis. Imidlertid må bandet tørre å bevege seg utenfor sjangerens snevre rammer for å bli sett. Slik Portugiserne fremstår nå er de bare ”nok et black metal band” som fort vil forsvinne i mengden. Men potesialet finnes så jeg blir ikke overrasket om Ars Diavoli klarer å komme opp med en riktig så bra skive etter hvert, men da må det som sagt en del nytenkning til.

Demoen er kun å få på kassett trykket i 300 eksemplarer så dersom du vil sikre deg et eksemplar må du handle raskt.