EA – EA Taesse

EA – EA Taesse

EA er visstnok et veldig mystisk band. Noen info om hvem som spiller der finner jeg ikke, ei heller hvor de kommer fra. Det eneste jeg har funnet ut, og det står i bookleten, er at skiva er basert på gamle sakrale tekster fra gamle sivilisasjoner. Bandet har brukt tekstene som inspirasjon til å komponere musikken og synger på et dødt språk som er gjenskapt gjennom arkeologiske undersøkelser. Det skal ikke være enkelt. Skiva består av en eneste sang fordelt på tre spor som varer i 55 minutter. Sporene heter for øvrig Laeleia, Mea Ta Souluola og EA Taesse. Bandet lar det gå unna i et forrykende tregt tempo, vi snakker nemlig om funeral Doom mine damer og herrer.

Oh, dette var ingen stygg plate du. Eller, musikken kan hverken kalles pen eller behagelig, men utrolig vakker, melankolsk og kjempetrist. EA er så sorgfullt at det gjør godt i sjela. EA bruker piano og synth og det er ganske fremtredende i musikken. Etter litt om og men ble jeg enig med meg selv at det funker godt og skaper de riktige stemningene. Det blir heller ikke for mye, så jeg går god for den. Vokalen er av type kjeller, veldig mørk og passer musikken godt. De har også tatt i bruk litt kvinnevokal og det lille som er av det passer også godt inn. Kjenner du til og liker melodisk funeral Doom er nok også EA noe for deg, de har nemlig kommet opp med en kjempegod låt som inneholder nok variasjon til at det ikke blir kjedelig, fine temaer og sist men ikke minst, nok melankoli til at dette blir akkurat så jævlig som det skal være! Samtidig så spiller de også godt og har kreert en låt som er knakende god!

De 55 minuttene skiva varer går fort når skiva står i spilleren, til tross for at musikken er så treg…

Flott skive dette. Funeral Doom blir jeg ikke lei og når perler som dette kommer blir jeg så utrolig glad. EA er desverre ett av mange band som krangler om spilletid hjemme hos meg for tiden. Jeg har delt ut en god del femmere i det siste, alle velfortjente, men jeg veit nesten ikke hva jeg skal spille lenger, det er så mye bra musikk som har kommet den siste tiden… Uansett, liker du funeral Doom så sjekk ut EA, dette er utrolig bra musikk!!!