STONEGARD – Bergen – Bergen, Hulen

STONEGARD – Bergen – Bergen, Hulen

Bilder av Unn Marit Elisabeth Forrestad

Da var det igjen duket for metallkveld på Hulen, og i regnslitte Bergen var dette det rette sted å bevege seg for en øltørst og metallhungrig musikkanmelder.
Egentlig skulle det være tre band på scenen denne kvelden, men det nystartede bandet Helldiver måtte dessverre ta kvelden grunnet sykdom, (etter livlig gestikulerende imitering fra vokalisten i Hatesphere, fikk vi antatt at det var snakk om en durabelig runde med skvæladrete).

Hatesphere er et band som på kort tid har oppegnet seg masse cred på den Europeiske metal scenen.  Danskene har turnert med blant annet Mastodon, Testament og Morbid Angel, og de har vunnet flere metal priser i hjemlandet. Selv har jeg vært veldig lite borte i Hatesphere, utenom å ha hørt det som ligger på deres myspace side, visste jeg veldig lite om hva jeg skulle vente meg.
Den danske metalkvintetten spiller kompromissløs deilig trashy metal à la tidlig Sepultura i sin Beneath the Remains- periode, noe man ikke hører så mye av lenger. Dette er helt tydelig gutta som har stått mye på scenen, alle utstrålte knivskarp selvsikkerhet, vokalisten hadde en selvtillit på høyde med Phil Anselmo på en ikke-edrulig ettermiddag. Hvis dette er standarden på dansk metal, er det sannsynligvis mye å glede seg over.

7b9dd4f866af95a05eac3b4d94039aea.jpgSå var det tid for de norske metal yndlingene Stonegard. Etter to helt knall feite album har det posisjonert seg sterkt i den kronglete norske metal himmelen. Ja, hva skal man si.. Dette var en halvannen time med brutal headbanging. De har en ufattelig styrke i å blande den myke vokalen med drøvtunge riff og maltrakterende trommer, en kontrastering som gir et knallhardt dynamisk lydbilde.. Ved å spille de klart feiteste låtene fra albumene sine klarte de å røre opp stemningen blant publikum så til de grader. Ved avslutningslåten ”From Dusk till Doom” ble stemningen så høy at selv anmelder hoppet inn i piten med både høy skalle og albueføring.
Da var kvelden over, og jeg hadde fått i meg overmåtelig med øl og metall. Storfornøyd ruslet jeg hjem som en enda større Stonegard fan.