CREEP COLONY – Creep Colony

CREEP COLONY – Creep Colony

  • Rating: Demo / 6

Creep Colony består av tre ungspirer i alderen 15-17 år som kommer fra Alta. Dette er bandets andre demo og viser at guttene til tross for sin unge alder definitivt har noe å fare med. Musikken er en blanding av midtempo black metal og forholdsvis rølpete rock’n roll. Noen ganger tenker jeg i retning Darkthrone eller Khold, andre ganger Motorhead. En artig miks som i grunnen fungerer veldig bra. Musikken er ikke spesielt avansert eller teknisk krevende, men til gjengjeld låter det svært groovy og veldig fengende. Lyden på demoen er kald og forholdsvis skitten, men den passer utmerket til låtene og styrker helhets følelsen. Alle låtene på demoen i grunnen bra, men skal jeg sette fingeren på noe så må det være at jeg kanskje savner litt variasjon. Låtene er isolert sett varierte, men når jeg hører gjennom alle fem sporene så føler jeg at det er en del temaer som går igjen. Flere av låtene følger den samme oppskriften for å si det enkelt. Dette er i grunnen ikke noe stort problem på en demo med kun fem låter, men på en eventuell fullengder kunne jeg tenkt meg mer variasjon, kanskje spesielt på tempo siden. Musikken er også milevis fra å være original, men så lenge låtene er såpass bra som de er så gjør i grunnen ikke dette noe. Imidlertid har bandet klart å skape sitt eget utrykk og gjør en del valg og krumspring i låtene som kommer overraskende og med litt godvilje kan sies å være originale.

Alt i alt er dette en fet og særdeles fengende demo som garantert vil gi bandet mange nye fans. Jeg blir i grunnen overrasket om ikke Creep Colony har en kontrakt i lanken om ikke så altfor lenge.