COMATOSE VIGIL – Narcosis

COMATOSE VIGIL – Narcosis

Russiske Solitude Productions har sikret seg (i følge seg selv) det velkjente russiske, Moskva for å være eksakt, doombandet Comatose Vigil. Selv har jeg aldri hørt om de, men med Narcosis i mine hender fikk jeg en fin mulighet til å sjekke ut hva de holder på med. De startet opp i 2003 og gav ut en demo det samme året. I 2005 kom de med en skive kalt Not A Gleam Of Hope på Marche Funebre. Samtlige bandmedlem kaller seg ? og sånn er det. Narcosis blir utgitt i 900 hånd-nummererte eksemplarer så er du fan av slikt er det bare å stikke innom hjemmesiden til Solitude Productions å bestille, kun ca. 52 kroner skiva, ikke noe å klage på det!

Musikken må vel tåle og kalles funeral Doom da dette går ganske så tregt og er toppet av übermørk growling og ren sang. De bruker noe synth og det på en god måte, kun som topping om man kan kalle det det.

Narcosis er bare en tre-spors EP der man får servert Narcosis i to versjoner, en engelsk og en russisk samt en låt som kalles bonus track som er eksklusiv for EP`n. En fullengder vil etter hvert også dukke opp på Solitude Prod.

Låten Narcosis er så absolutt en god låt som er treg, tung, sorgfull og trist som faen som vår gode Ari Behn pleier å si. Er man fan av melodisk doom av den trege sorten er nok Comatose Vigil et sikkert kjøp vil jeg tro, det er nemlig veldig bra! Synthen gir musikken ekstra atmosfære og det låter nesten litt symfonisk tidvid, uten at det blir svulstig eller stygt.

Bonus Track som det så fint står bak på coveret er litt kjappere faktisk, jeg vil strekke meg så langt som å kalle den mid-tempo. Den er mindre funeral og framstår som en ren doomlåt. Den er også mer gitarorientert enn Narcosis og i mine ører ikke like bra. Jeg synes de låter bedre når de spiller skikkelig sakte. 

Alt i alt en grei EP. Hvis låtene på fullengderen blir som Narcosis kan dette bli meget så bra. Jeg venter i spenning, mer er det ikke å si for øyeblikket!