FORBIDDEN FOREST – Enter

FORBIDDEN FOREST – Enter

Ep’en Enter er første offisielle utgivelse fra Drammensbandet Forbidden Forest. Bandet spiller en form for thrash metal i noenlunde samme gate som Metallica, men til tider blander bandet inn både heavy, black og doom metal så thrash er på ingen måte et dekkende begrep på Forbidden Forests musikalske verden.

Jeg må innrømme at jeg sliter litt med renvokalen til Paul Anders, han har ikke spesielt stort spekter og ender ofte opp med å høres noe amatørmessig ut. Imidlertid synger han veldig bra når han går hakket høyere enn der hvor han normalt legger stemmen. Grimvokalen fungerer derimot bra og er et frisk innslag som er med på å skape variasjon i musikken. Kombinasjonen clean/grim fungerer spesielt godt i ”Call Of The Wind” som er et skivas mest fengende, og ikke minst beste spor. Musikken ellers treffer meg ikke helt, og det låter til tider noe puslete og uferdig, men til tider er Forbidden Forest rimelig bra. Det finnes blant annet en del fett gitararbeid på skiva, og variasjonen i låtmaterialet er bra. Det mest positive jeg kan si om bandet er imidlertid at de høres annerledes ut, og er i grunnen et originalt band i Norsk sammenheng.

Dette er Forbidden Forests første utgivelse, og de gjør sin egen greie, derfor skal jeg spandere en treer, men jeg faller som sagt ikke helt for dette her.