INHUMATE – At War With…

INHUMATE – At War With…

Fransk grindcorekonsert er morsomt, det har jeg fastslått etter å ha sett en DVD med Inhumate denne helga.

Inhumate er et fransk band vi i ET har fulgt en stund og i forbindelse med at de feiret sine første 15 år tilbake i 2005, har bandet besluttet å gi ut en DVD for å feire seg selv. DVD-en inneholder en konsert innspilt på en liten scene i Strasbourg og noen småklipp i tillegg som bonusmateriale. Hoveddelen er altså denne konserten fra Strasbourg og her snakker vi om en liten og veldig intim scene. Bandet leverer hele 23 låter med beinhard brutal grindcore av den kjappe typen. Det i seg selv er ikke så ekstraordinært, men når man ser på opptaket fra konserten, så tar det ikke mange låtene før scenen er full av folk som deltar i festlighetene. Og det ser ut til at bandet liker det og spesielt vokalisten hopper og spretter og blir løftet rundt oppe på scenen sammen med fansen. Garantert sinnsykt morsomt både for band og fans.

Den energien som vokalist Christophe fremviser under denne konserten er bemerkelsesverdig. Han er over alt, liggende på gulvet foran scenen skrikende, oppe på en fans skuldre, hengende på ryggen til en annen fans, der han skal være på selve scenen og enkelte ganger er han helt bortgjemt bak haugevis med fans oppe på scenen. Og uansett hvor han befinner seg, så growler han videre som om ingenting skulle skje rundt ham.

Jeg vil si at dette er en grei dokumentasjon av hva Inhumate står for musikalsk, men jeg vet ikke om den vil bli tatt fram så veldig mange gangene i fremtiden. Til det er musikken ikke så grenseskapende. Men så absolutt en fin DVD.