IN VAIN – Wounds

IN VAIN – Wounds

  • Rating: Demo / 6

Endelig er Kristiandsand-bandet In Vain ute med nye demo/EP igjen. Jeg ble veldig imponert over bandets første demo "Will The Sun Ever Rise" som kom i 2004 en gang. Hva annet enn låtskriving bandet har bedrevet siden den gang vet jeg ei, men på Wounds leverer de hvertfall fra seg 4 låter av meget god standard. Egentlig så er jeg litt overrasket over at bandet ikke fikk kapret seg en kontrakt med den forrige demoen, men jeg tror ikke de skal ha noe særlig problemer med det…

Ballet åpner med "October`s Monody" som åpner meget Opeth`ish, meget fengende start på låta egentlig. Så skrikes "Like a thief in the night" og dermed er det gjort. Doble basstrommer, skarpe gitarer og etter hvert snerrende vokal. Jeg liker dette fra første stund og bandet overbeviser totalt. Jeg liker drivet bandet har i låtene sine, det er både fengende og tøft på samme stund og at bandet varierer godt i låtene både hva musikken og det vokale angår er så absolutt ikke negativt. Anders sin black og death-vokal er begge godt utført og passer godt sammen med Sindre`s fantastiske renvokal, sammen utfyller de hverandre på en god måte! Tempoet er også godt variert og det dukker stadig opp nye ting når man hører gjennom dette som får en til å lette litt på øyelokket og smile skjeft mens man bekrefter for seg selv at dette er knall musikk! Nei, dette er progressiv og melodisk ekstremmetall av høy klasse!

"Livet Rakner" avløser første låt og hvordan funker In Vain på norsk? Hehe, selvfølgelig låter ikke det noe verre enn på engelsk, tvert om, denne låten synes jeg faktisk er hakket bedre enn den første. Den er nok hakket kvassere samtidig som den er finere kan du si, Det kommer et renvokalparti noen ganger i denne låten (dere som har hørt dette skjønner hvilket jeg snakker om) som er intet mindre enn fantastisk, litt Solefaldsk egentlig. Nydelig! Låten avsluttes skikkelig rolig og det er bare å lukke øynene å drømme seg bort her. Denne er også godt variert og framstår som demoens nest beste låt.

Den beste heter nemlig "In Rememberance" og den synes jeg rett og slett er best fordi den fenger noe helt sinnsykt. Dette bare må bli In Vain`s livelåt nummer en! Den har et sinnsykt groove og her er det klin umulig å sitte stille, føtter og nakke slenger seg med. Vokalt sett er også denne en ener synes jeg. Noe annet jeg elsker med denne låten er innslaget av saksofon, et instrument jeg forelsker meg mer og mer i. Det er også innslag av hardcorevokal i denne og jeg har ikke noe problem med selve vokalen, men jeg kunne kanskje tenkt meg mer gitar i dette partiet, men det igjen er nok mer en smakssak. Uansett, mer saksofon sier jeg ikke nei til 🙂

Demoen avsluttes med et rolig stykke bestående av synth og vokal. Denne heter "Alene" og teksten av skrevet av en mann ved navn Hogne Skogesal. Selve musikken her er helt grei. Den engasjerer nok ikke så mye, men sett deg tilbake, følg med på den fantastiske teksten eller lukk øynene og la deg forføre, drøm deg bort og nyt, nå er det bare deg og "Alene"…

Nei, dette er så gjennomført som en får det. Produksjon, innpakning (skikkelig trykt CD og cover) og hele pakken egentlig. Du får nå kjøpt både denne og bandets forrige demo på bandets hjemmeside for en skarve hundrelapp og er du et menneske med god musikksmak nøler du ikke ett sekund, kjøp de begge å bli den tøffeste i gata!

 

www.invain.org