DEATHROW – Riders of Doom

DEATHROW – Riders of Doom

  • Rating: 5 / 6

Deathrow_Riders of Doom.gifDenne skiva kjøpte jeg uten å ha noe kjennskap til band eller noen ting. Det var mest på grunn av det sinnsykt kule coveret og litt på grunn av bandnavnet at jeg kjøpte den. Det måtte bare være tøff musikk når bandet het Deathrow og skiva bar tittelen Riders of Doom. Og tøft var det, det var sinnsykt tøft. Kjappriffthrash av den tyske typen med flust av gitarsoloer. Jeg var solgt etter å ha hørt gjennom skiva en gang, det husker jeg godt. Det var spesielt en låt som satte seg på hjernebarken min og det var tittelsporet Riders of Doom. Introen på denne låta er så thrash metal at det går nesten ikke an å få det bedre. Måten gitarene tar en liten tone høyere og ned igjen som ett ooouuuooo (haha, latterlig ikke sant) før låta setter skikkelig i gang får meg til å bli i kongegodt humør hver gang, også den dag i dag. Herlige saker fra Deathrow.

Det er 8 låter + en snacksy intro på denne skiva, som for øvrig ble kalt Satan’s Gift over dammen. Riders of Doom er jo en skremmende tittel. Men alle låtene inkludert introen er knakende gode og enda nå i 2007 fungerer de kjempegodt. Thrash er alltid morsomt og spesielt når det er så bra som tilfellet er på denne skiva.

Bandet het tidligere Samhain, og siste sporet på denne skiva heter det samme. Man kan vel tolke det dit hen at den låta stammer fra før navneskiftet. Låta i seg selv er steike god og muligens skivas sterkeste spor. Men det kan man si om de fleste andre låtene også.

Det kan nok bli en smule vanskelig å klare å skaffe seg denne skiva. Enten det er vinylutgaven fra Noise du vil ha eller om det er CD versjonen, så er den faktisk ute av print for lenge siden. Du kan klare å finne et pent brukt eksemplar på enten Ebay eller en av de andre nettauksjonene, men ny kan du bare glemme. Jeg har både LP og CD, blæææda.