SAGA – Worlds Apart Revisited

SAGA – Worlds Apart Revisited

Saga_Worlds Apart Revisited.jpgNår den kanadiske progressive rock eller art rock kvintetten Saga nå velger å gi ut sitt syvende live album gjøre de det med stil. Bandet debuterte uten å tiltrekke seg altfor mye oppmerksomhet i 1978. To album til ble sluppet med stadig stigende suksess. I 1981 ble ”Worlds Apart” sluppet og det er dette albumet, som nå er en klassiker, som virkelig satte fart på Sagas ferd mot toppen.

Konserten på denne liveskiva ble spilt inn i Sveits et kvart århundre etter at originalalbumet ble sluppet. Siden starten har Saga sluppet ikke mindre enn 18 studioalbum. Dette benyttet også bandet til sin fordel da de presenterte ”Worlds Apart” i sin helhet på scenen. Fremførelsen ble rammet inn av livefavoritter og godbiter. Først etter 6 låter ble det kunngjort at hele det klassiske albumet skulle spilles og at både lyd og bilde skulle fanges for ettertiden. Og etter at sistelåta fra 1981 suksessen ble avsluttet fortsatte kanadierne å glede et takknemlig publikum med enda 7 låter.

”Worlds Apart Revisited” er ikke bare en dokumentasjon av hvor dyktige scenemusikere herrene i Saga er, men også en påminner om at virkelig god musikk ikke blekner ettersom årene går. Saga med sin brede appell og ultramelodiøse komposisjoner balanserer mellom å være et progressivt rockeband og en svært raffinert popgruppe. Med tanke på alle popmusikkutgivelsene som har kommet for så å bli glemt, viser denne utgivelsen at musikk med virkelig sjel og kvalitet kan bringes til live når som helst. Som vanlig finnes det ingenting å utsette på den musikalske fremførelsen hos Saga. Dette er musikere som både vil og kan.

Denne liveutgivelsen kommer i tre ulike format; en dobbel cd, en dobbel dvd og et begrenset opplag med dobbel cd og dvd.