WEDNESDAY 13 – Oslo – Oslo, John Dee

WEDNESDAY 13 – Oslo – Oslo, John Dee

“If you don’t want to call me Motherfucker, then please call me Mr. Motherfucker!”

WEDNESDAY 13.jpgWednesday 13 er ikke et band som er direkte store i Norge, og ikke mange hadde funnet veien til John Dee denne onsdagen. For de uvitende, bandet er altså sideprosjektet til vokalisten i Murderdolls. Og selv om alle ser ut som die-hard Marilyn Manson fans, spiller de punk som er så stygg at du ikke helt hva du skal tenke om dem. Sleng på en god dose selvironi og humor, og du begynner å nærme deg Wednesday 13. ”Some says that necrofilia is a bad thing… I think it’s pretty cool!” Det var ingen oppvarmingsband, av en eller annen grunn, men det gjorde igrunn ingenting. Klart det hadde vært fint å få med seg litt mer enn en times konsert når man først drar, men for en gangs skyld hadde man god tid etter konserten før toget gikk, og jeg trengte ikke løpe 10 min før det var ferdig. Giggen var et høyt smell fra start til slutt. Bandet skøyt ut fulle av energi, og avsluttet det hele like kraftfullt. Vi fikk servert flere slagere, og også 4 Murderdollslåter vi kjenner fra før (Die my Bride, 197666, Dawn of the Dead, Graverobbing USA) samt en låt som aldri har blitt utgitt, Mr. Motherfucker. Vi fikk også høre en gjenlevning fra Wednesday 13 sitt første band, Frankenstein Drag Queens From Planet 13: I Love to say Fuck. John Dee var, som nevnt, langt fra fullt, men de som var her storkoste seg, og bandet spilte som om det var 10 000 ihugga fans tilstede. Og en trommis som så ut til å glede seg like hysterisk over hvert slag han gav fra seg. Lyden var heller ikke noe å klage på i kveld, med tanke på musikken, hadde det faktisk ikke gjort noe om den var mer møkkete. Konserten ble vel overstått, selv om undertegnede måtte ta seg selv i å slå seg litt for mye løs til tider, hvem sier at man ikke kan ha det moro på onsdager? Helaften!