WENCHE MUNKELIEN – Et Inferno i bilder

WENCHE MUNKELIEN – Et Inferno i bilder

Etter fjorårets Inferno Festival har Wenche Munkelien jobbet med å få satt sammen en foto/dokumentarbok fra festivalen. Dette er den eneste festivalen som har en sånn bok og fotograf Wenche Munkelien, som blant annet er kjent som konsertfotograf for hm.no, har samarbeidet med blant andre Inferno Festivalen om boka. For å høre litt om hva som fikk Wenche til å starte med boka, tok vi kontakt med henne og her kan du lese hva Wenche hadde å si.

 

ET – Først må jeg få lov til å gratulere med en flott bildebok fra Inferno Festivalen 2006. Hva var årsakene til at du satte i gang med ett slikt prosjekt?
WENCHE – Tusen takk. Årsaken var vel at jeg hadde lyst å gjøre noe nytt og annerledes på festivalfronten, så vidt meg bekjent er det ikke laget en foto/dokumentar bok fra noen festival før. Så det var jo moro når Inferno likte ideen og ville hjelpe meg å få det til.

 

ET – Har du vært helt alene om å lage boka?
WENCHE – Når det gjelder bildene har jeg tatt alle bortsett fra Imbalance. De bildene har jeg fått låne, ellers har jeg fått hjelp av gode venner med intervjuene. Jeg har også fått hjelp til det grafiske av en meget dyktig svenske ved navn Matts.

ET – Ble boka slik du i utgangspunktet hadde tenkt det eller skjedde det store forandringer underveis?
WENCHE – Jeg har aldri laget en bok før, så jeg var avhengig av dyktige samarbeidspartnere når det kom til utformingen av boken. Noe jeg også hadde, fikk noen tips og ideer han (Matts) hadde gjort seg når jeg møtte han første gangen, siden har det jo blitt noen små justeringer men ingen av de helt store.

INF-044.jpgET – Du har garantert lært mye om mye mens boka er blitt til. Er det noe du trodde du kunne, men som ga deg bakoversveis når du fikk se hvordan det var eller fungerte?
WENCHE – Fotomessig nei, jeg er veldig trygg på meg selv når det gjelder hvordan jeg fotograferer og hvordan jeg vil ha bildene mine. Men hvor mye jobb det er og tid det tar å få satt dette sammen til en salgbar vare…JA. Og alle sånne små detaljer som tar utrolig lang tid.

ET – Jeg har forstått det slik at boka ble trykket opp i en av de baltiske statene. Hvorfor?
WENCHE – Det ble litt krise her i januar da den grafiske designeren jeg egentlig hadde gjort en avtale med måtte trekke seg, så jeg ringte da en kamerat som igjen kjenner en i Sverige som har fått trykket opp bøker der før, så vi fikk en god pris…det er vel hovedårsaken til at vi valgte et trykkeri utenfor Norges grenser.

ET – Det ble knapt med tid før påske og du måtte til Sverige for å hente det ferdige produktet kvelden før Inferno. Var du nervøs for at boka ikke skulle bli ferdig til Inferno?
WENCHE – Jeg var veldig nervøs for det. En uke før Inferno fikk jeg en mail fra trykkeriet med spørsmål om hvor mange bøker jeg var helt avhengig av å ha ferdig i tide, for de sleit med å få til forsiden og visste ikke om de klarte å levere alle 666 i tide. Så eneste måten å få de tidsnok til Norge på var at vi måtte kjøre til Göteborg å hente de der selv, så vi hadde ikke noe valg.

INF-029.jpgET – Hvordan har tilbakemeldingene vært fra de som har sett boka?
WENCHE – Den har for det meste vært positiv, det har ikke vært noen direkte negative kommentarer, kun konstruktiv kritikk som jeg helt klart tar med meg inn i neste prosjekt. Så alt i alt virker folk godt fornøyd med det de har sett.

ET – Da er det kun ett spørsmål som står igjen og det er: Blir det en ny bok etter årets Inferno Festival?
WENCHE – He he…Jeg sa før Inferno i år at jeg skulle selge og gå i null under festivalen eller så ble det ingen bok fra årets festival… det gjorde jeg ikke men det blir nok flere bøker fra Inferno allikevel, kan ikke gi meg så lett etter kun 1 bok…de som har kjøpt boka forventer at dette er noe som kommer hvert år fremover så ja, det blir bok i år også.