LAETHORA – March of the parasite

LAETHORA – March of the parasite

  • Rating: 4 / 6

Laethora er et nytt band som blant annet består av medlemmer fra Dark Tranqullity og The Provenance. Det er med andre ord rutinerte folk vi har med å gjøre her, og det er da heller ingen ting å utsette på verken produksjon eller musiker prestasjonene.

I følge plateselskapet er Laethora et band som spiller utfordrende og innovativ metal i grenseland mellom death metal og grindcore. Skulle gjerne sett at det stemte, men det gjør det altså ikke. For det første er det lite grindcore å finne her, musikalsk handler det om death metal med røttene i det tidlige nittitallet, med små drypp av moderne grindcore her og der. Jeg hører inspirasjon både fra tidlig svensk death metal som eksempelvis Dismember og Entombed, men også elementer hentet fra Florida scenen. Likevel er ikke Laethora på noen måte noe retro band, jeg hører inspirasjon fra nyere metal også, eksempelvis Nasum. Det er også morsomt at enkelte partier minner om våre egne lokale helter i Manifest.

Å påstå at Laethora er et innovativt og utfordrende band er i beste fall en overdrivelse, det meste på dette albumet har jeg hørt før. Det er mye resirkulering av riff og de såkalte originale elementene glimrer med sitt fravær. Jeg hører at Laethora virkelig prøver å skille seg ut, men de lykkes ikke helt denne gangen. Derimot er det ingen tvil om at vi har med gode låtskrivere å gjøre, etter første gjennomhøring var jeg lite begeistret, men med gjentatte gjennomhøringer har jeg fått ganske stor sans for det disse karene har fått til.

"March of the parasite" er et godt album, med gjennomgående gode låter og et bra driv. Det er faktisk riktig så fengende til tider. Dessuten er de veldig flinke til å variere, det er stor spennvidde mellom de roligste og de hardeste partiene, samtidig som de ikke er redde for å krydre med bruk av synth innimellom. Vokalisten skal også berømmes, det er sjelden man hører nye band med så bra death vokal som vi får her. Til tross for dette klarer jeg ikke dele ut den helt store poengsummen, det blir for lite egen identitet.. Dersom bandet fortsetter å gi ut skiver tror jeg dette kan bli virkelig bra, for potensialet er så absolutt til stede.