DISCHARGE – Society’s Victims

DISCHARGE – Society’s Victims

Når et punkband som Discharge skal gås nærmere i sømmene, og ettersom de har såpass mange 7 og 12 tommere på samvittigheten, da er det enkleste å anskaffe seg en CD box som denne matpakka kalt Society’s Victims. Jeg kaller det matpakke fordi den inneholder alt av mat og snacks en sulten pønker, pønkfan eller skappønker kan tenke seg, og ikke fordi den har form som minner om matpakke.

Det er sluppet en del samleskiver med dette britiske punkbandet allerede og har du de fleste av dem, så har du det meste som er med i denne 3CD boxen. Men har du ingen av dem på grunn av at du bare har lett etter den riktige utgivelsen, så trenger du nå ikke lete lengre. Denne boxen inneholder alt av gromlåter og mer til. Alt er her; de første 7 tommerne er her, Why EP-en er her, Warning EP-en er her og fullengderen Hear Nothing See Nothing Say Nothing er her. I tillegg er det noe tidligere uutgitt materiale og en del livestoff; som sagt; alt er her. Den eneste låta jeg personlig savner, er skrikeversjonen av Why, men den har man på Why EP-en, så det gjør ingenting. Noe nyere materiale finner man også i denne boxen, da med bandets nåværende vokalist Rat.

For å si noen ord om Rat kontra bandets mangeårige vokalist Cal, så likte jeg Cal mye bedre enn Rat. Men dette handler om smak og vane, for som mangeårig Discharge fan er jeg blitt vant til Cals vokal og da er det vanskelig å omstille seg når ny vokalist kommer inn i bandet.

Jeg var så vidt innom utforming av denne boxen i begynnelsen av omtalen, og for å avslutte det kapittelet også kommer her en enkel forklaring på hvordan den er. Enkel er det rette ordet i denne sammenhengen for dette er en helt enkel pappeske med lokk som inneholder 3 stk CD i cardboard cover og en booklet med litt snacksy innhold. Og det er det hele.

Har du lyst til å sjekke ut Discharge, så anbefales denne siden http://www.7inchpunk.com/?p=97 der du vil finne låter fra en del eldre 7 tommere som er lagt ut i sin helhet.