TONY KIRKEMO – Jeg er utstyrsfreak

TONY KIRKEMO – Jeg er utstyrsfreak

Mayhems Hellhammer ble som kjent med i vår Blast Beast serie tidligere i vår og som avslutning utfordret Jan Axel en trommeslager som for tiden spiller i Minas Tirith og Chrome Division. Navnet hans er Tony Kirkemo og også han er en utstyrsfreak i likhet med Hellhammer. Mer om Tony vil du finne ut ved å lese videre…

ET – Når begynte du å spille trommer?
TONY – Jeg begynte da jeg var 12 år.

ET – Hvorfor begynte du med trommer?
TONY – Trommer var et helt naturlig valg for min del, og jeg vurderte aldri noe annet instrument.

ET – Hvor gammel var du da du fikk dine første trommer/trommesett?
TONY – Jeg var 12 år og det var et gammelt femtrommers Yamaha sett med Paiste cymbaler.

ET – Hvor ofte øver du?
TONY – Får ikke tid til å øve så mye som jeg skulle ønske, men øver litt på pad et par ganger i uka i tillegg til bandøvinger.

Blast Beast - Tony K - 2.jpgET – Hvem så du mest opp til som ung trommeslager og hvem er det nå i dag?
TONY – Første idolet var Peter Criss i Kiss. Senere ble det bl.a Tommy Lee, Nicko McBrain og Tommy Adridge. I dag blir det nesten feil å nevne enkelte trommeslagere fordi jeg lar meg inspirere av så mange, men Dave Weckl, Simon Philips, og Mike Portnoy er trommeslagere som har både groove og teknikk i orden.

ET – Hva slags utstyr bruker du? Hvilket utstyr er i dine ører det beste?
TONY – Jeg er utstyrsfreak og har prøvd det meste av utstyr. Når det gjelder cymbaler har jeg alltid brukt Zildjian og de er etter min mening de beste cymbalene. Ikke bare låter de bra men de er også utrolig holdbare. Jeg bruker hovedsaklig cymbaler fra Z custom og A custom serien. Trommene jeg spiller på nå er Tama Starclassic Bubinga trommer som er den nyeste serien fra Tama. Dette er trommer som har både varme og attakk og det er definitivt det nærmeste jeg har vært det ultimate trommesettet noen gang. Med Chrome Division bruker jeg et sett med følgende størrelser: Basstr 26"x16", tammer 12"x10", 13"x11" + 16"x16" og 18"x16" gulvtammer samt 14"x8" skarp (også Starclassic Bubinga) Jeg har også en 22"x18" basstr. og en 10"x9" tam i samme serie så jeg bruker litt forskjellig oppsett avhengig av hvilket band jeg spiller i. Ellers bruker jeg en DW dobbelpedal og Tama hardware, samt at jeg har noen forskjellige Tama skarper og en DW edge skarp som jeg bruker i forskjellige settinger.

ET – Hva er den viktigste egenskapen man må inneha for å lykkes som trommeslager?
TONY – Du må rett og slett leve og ånde for musikken og intrumentet. 

ET – Har du noensinne spilt en trommesolo på konsert?
TONY – Ja, et par ganger men det har aldri vært planlagt på forhånd.

Blast Beast - Tony K - 1.jpgET – Hvis du ikke hadde blitt trommeslager, hva er det mest sannsynlige du hadde blitt?
TONY – Jeg er jo ikke trommeslager av yrke pr i dag, men jobber i et firma som driver med salg og utleie av lyd og lys til konserter osv. Er omgitt av musikk og høy lyd hver dag, så det passer meg bra.  

ET – Trener du mye utenom øvinger? Jeg tenker da mer på det fysiske.
TONY – Jeg trente mye før men det blir liten tid til det nå. Det er helt klart en stor fordel for en trommis å holde seg i form. Alle typer utholdenhetstrening er nok det man får mest igjen for som trommeslager. Når det gjelder styrketrening for trommeslagere så tror jeg det beste er å bruke litt lettere vekter med mange repetisjoner fremfor å pumpe jern for å si det sånn.

ET – Har du noen spesielle ritualer du må igjennom før du går på scenen før en gig?
TONY – Ja, jeg må alltid ta meg en dusj så tett opp til tidspunktet for showstart som mulig og drikke jevnt med vann god tid i forveien. Jeg må også alltid ta meg en øl eller to (men aldri mer enn et par). En halv time før spillestart begynner jeg å varme opp på pad til jeg føler at teknikken er på plass. Når det er gjort er jeg klar til å gå på scenen.

ET – Hvilke utgivelser har du vært med på? (Band, tittel, utgivelsesår)
TONY –
Minas Tirith, Mythology, 1993
Minas Tirith, The Art Of Becoming, 1995
Old Man`s Child, The Pagan Prosperity, 1997
Minas Tirith, Demons are forever, 1998
Minas Tirith, Dissertatio Prophetae, 2004
Chrome Division, Doomsday Rock`N Roll, 2006

ET – Som avslutning skal du få lov til å utfordre nestemann i denne serien om trommeslagere. Velg en trommis og forklar hvorfor han fortjener (!) det?
TONY – Det må bli forgjengeren min i Minas Tirith, Terje Kråbøl pga at han er en meget dyktig trommis med en helt unik spillestil.