DISRUPT – The Rest

DISRUPT – The Rest

  • Rating: 4 / 6

Inspirert av band som Siege, Discharge, Extreme Noise Terror og Napalm Death, dannet en gjeng sinte unge menn fra Lynn i massachusetts hardcorebandet Disrupt i 1987. I løpet av årene fra 1987 til bandet ble oppløst i 1993, rakk bandet å gi ut to demoer, to 7”, seks split skiver med andre hardcore band, en live utgivelse, og et ordinært album.

Fordelt på to CD’er får vi på ”the rest” presentert alt materiale bandet spilte inn i løpet av karrieren, sett bort fra fullengderen ”unrest”, som blir reutgitt som en egen utgivelse. Det vi da sitter igjen med er 78 låter med meget aggressiv hardcore ispedd en real dose grindcore.

Til tross for at 78 låter blir litt mye på en gang, så faller Disrupt virkelig i smak hos denne karen. Maken til energiutblåsning er det sjelden man hører, og selv om det er så som så med variasjonen, er det ikke tvil om at Disrupt kunne kunsten å mekke fet hardcore. Det er en voldsom intensitet og aggresjon i musikken til Disrupt, det er nesten så ord blir fattige. Tenk deg en blanding av Siege og Assück med en dose tidlig Napalm Death, så får du et bilde av hvordan Disrupt låter. Jeg innbiller meg at Disrupt først og fremst vil falle i smak hos de som har kjennskap til hardcore og grindcore fra før. Ikke akkurat noe opplagt førstevalg på innkjøpslisten hos den jevne metalhead med andre ord.

Dersom du skulle være lysten på å sjekke ut Disrupt anbefaler jeg å først kjøpe fullengderen ”unrest”. På den får du tretti låter av jevnt høy kvalitet, noe som antagelig er den beste introduksjonen til bandet.. Skulle ”unrest” falle i smak” så husk at du finner mange låter av tilsvarende kvalitet på ”the rest” også.