DEVIOUS – Domain

DEVIOUS – Domain

Devious kommer her med sitt andre album siden oppstarten i 2000, og de kjører fortsatt på med dømetall der røttene er plantet i gammel thrash.
Det hele bærer preg av kvalitet og at bandet drar i samme retning. Musikken er skrudd sammen slik at albumet inneholder nok variasjon til å tåle hyppig bruk og siden det meste ligger i det lavere sjiktet av midt-tempo er det ingen tvil om at dette lett kan fenge mange hvis bare Devious får et større apperat i ryggen og hjelp til å spre navnet sitt og musikken. Jeg hjelper gjerne til med det lille jeg kan, for denne småtekniske og groovy ekstremmetallen tiltaler meg meget.
Selvfølgelig får vi en intro, noe som i disse dager tydeligvis er obligatorisk, men den er mer som en instrumental innledning til låten Room 302 å regne og funker til dels. Room 302 får du også med en musikkvideo av, og det hele virker målrettet og profesjonellt. Når resten av dømetallbandene vrenger opp og får blemmer på fingrene pga frenetisk riffing er det godt å høre et band dra tempoet ned på en så vellykket måte. Riffene er minneverdige, variasjonen så stor at låtene står fjellstøtt og det befriende med en vokal som ikke må være sintest i byen, men heller har vekt på å bære melodiene fremover. Spenningen og lyttervennligheten holdes oppe gjennom alle 12 sporene og det mangler ikke på tekniske finesser og andre krumspring som nok vil overraske de fleste. Sjekk ut Room 302 og den litt mer melodiøse Days of Disorder for å finne ut om dette er noe for deg.
Aldri kjedelig, flotte melodier og befriende gjennomført er en grei oppsumering i denne omgang.