IN FLAMES – Haugesund – Haugesund, Byscenen

IN FLAMES – Haugesund – Haugesund, Byscenen

Fullsatt Byscenen og et løft for metallmiljøet på Haugalandet.

Konserten som skulle finne sted på lørdag (24. April) ble utsatt grunnet snøvær over fjellet på vei fra Trondheim. Likevel ble Byscenen fylt til randen og det er tydelig at In Flames har et godt navn i sildebyen. Først ut var de yngre svenskene i Avatar.

Avatar, et ukjent band for de fleste, kan best beskrives som In Flames bare ti år yngre, med andre ord melodiøs Death Metal. Gjengen fra Gøteborg ser ut til å stortrives på scenen og presiserer hvor glad de er for å kunne varme opp haugesunderne på denne turneen. Til tross for ung alder framstår Avatar meget profesjonelt og ”tight” selv om musikken ikke er av undertegnedes smak. God lyd og bra respons fra publikum tyder på at Avatar har fått noen nye norske fans denne kvelden.

De fleste var likevel kommet for å se In Flames. Det er mange av den yngre garde tilstedet denne kvelden som sørget for fra liv og stemning. First things first – Jeg er ingen stor fan av In Flames og kommer heller aldri til å bli det. Men In Flames leverte uansett. Det hele åpner med låten "Colony" som umiddelbart setter en støkk i publikum. Videre følges det opp av nyere låter som "Crawl Through Knives", "Touch Of Red" og "Trigger". Lyden er upåklagelig og de rundt 750 oppmøte får varene levert mye takket være en god frontfigur i form av Anders Fridén som har god kontakt med publikum under hele konserten
Vi kunne godt fått servert flere låter fra eldre skiver som "Lunar Strain". Et av de bedre albumene, men må ta til takke med låten Behind Space. Det mest positive denne kvelden er å se at i en liten by som Haugesund møter det opp 750 stykker på konsert. Det bør bevise for arrangørene at det er grunnlag for flere metallkonserter i distriktet. Og da er det bare å glede seg til Karmøygeddon og håpe på like godt oppmøte der.

 Bilde tatt av Anne Woll. Samfundet, Trondheim 16.03.2007.