PROJECT: FAILING FLESH – The Conjoined

PROJECT: FAILING FLESH – The Conjoined

PFF_The Conjoined.jpgDet andre albumet fra ekstremmetallbandet Project: Failing Flesh er herved servert. Med en solid base i hard core, sort metall, thrash og jazz viser disse gutta gjennom ”The Conjoined” at de ikke er redde for å eksperimentere. Dessverre er Eric Forrests vokal litt for ensformig. Jeg føler ikke at vokalen formidler det den burde av emosjoner. Herr Forrest har en typisk hard core vokal som med sin kontinuerlige skrikende femføring fort blir slitsom å høre på og som sagt er lite egnet til å formidle følelsesmessige nyanser. Allikevel vil jeg påpeke at han utøver sin rolle bra til tider. Han har en grom ekstremvokal, selv om den kunne trengt litt mer dybde. Jeg føler bare at musikken med sine mange nyanser trenger noe mer vokalt sett også. Jo da, det er koring her som skaper en viss stemning. Men jeg føler virkelig at Project: Failing Flesh har komponert musikk som krever mer.

Det er først noen låter ut i skiva at ”The Conjoined” virkelig blir interessant. I tittellåta kommer blåserne inn for fullt og det hele blir herlig småpsykedelisk. ”Surface Noice” er en annen låt som flørter litt med jazz på en oppfriskende måte. Dessverre kan ikke et album hvile på originaliteten til to låter. Resten av ”The Conjoined” er et relativt kjedelig hard core preget metallalbum med noen lyspunkter som er verdt å få med seg. Det som er trist her er at albumet kunne vært så mye bedre med noen endringer. Men det er jo bare min mening.