MONSTROSITY – Spiritual Apocalypse

MONSTROSITY – Spiritual Apocalypse

Mitt forrige møte med Monstrosity var ved re-utgivelsen av deres album Millennium i 2004. Den gang var det George ”Corpsegrinder” Fisher som sang, men dette var jo altså i 1996 opprinnelig. Gammalt band dette altså. Faktisk har de holdt på i 17 år med sin melodiøse og tekniske deathmetal, uten å helt klare å spise kake med de store. Det vil de kanskje gjøre med denne skiva. Time will show.

Bandet har fått inn Vile-frontmann Mike Hrubovcak på vokal, noe som ikke er så dumt. Mannen har en svært så grov stemme, men blir kanskje litt monoton å høre på i lengden. Hadde gjort seg med litt mer eksperimentering gitt. Musikken i seg selv er brutal og melodiøs og resultatet har blitt et svært godt håndarbeide rent teknisk. Spesielt faller jeg for flere av de gode gitarsoloene og trommearbeidet. Også produksjonen på skiva er gjennomført bra. Problemet, slik jeg ser det, er at det låter for likt hele veien. Nå har jeg hørt gjennom skiva gang på gang, uten å finne en eneste låt som virkelig skiller seg ut. Det er fete partier flust både her og der, men resultatet er altså at det i det store og hele låter for likt hele veien inn.

Synd og skam egentlig, for dette er i grunn ei god skive med kvalitet i nesten samtlige ledd.