PLANET RAIN – Departure

PLANET RAIN – Departure

  • Rating: Demo / 6

Planet Rain ble startet i 1997 av en Pär Sving (gitar, vokal, synth) som etter hvert tok til seg en man ved navn Tommy Holer (trommer og noe vokal). Først i 2002 kom de med sin første demo under navnet Zweihander og med seg hadde de en Mordh på bass. I fjor tok de til seg Johan Sjöblom (gitar) og Jimmy Mattson (bass) og der har vi dagens besetning. Et navneskifte stod også for tur og valget havnet altså på Planet Rain. Sammen gikk de i studio og spilte inn Departure som de har vært hyggelige nok til å sende til oss i Eternal Terror.

Musikken til Planet Rain er tung og hard toppet med growlevokal. Selv trodde jeg de skulle spille noe i mer progretningen, men der tok jeg altså veldig feil. De er ikke redde eller fremmede for å kjøre på i skikkelig tempo og de har fått til et greit driv i låtene sine.

Gitarene er tidvis litt melodiøse, men for det meste kommer de med intetsigende riff som ikke gir meg så mye. Siden lyden ikke er helt panorama så blir det litt grøtete og det hjelper jo heller ikke på.

Bandet har prøvd å ta det hele i en liten progressiv retning, men jeg føler ikke de lykkes helt der. På sitt beste minner de om et litt smått teknisk dødsmetallband (ikke at bandet spiller dødsmetall, men det er det nærmeste jeg kommer. Nemlig ikke lett å sette dette bandets i bås), men de mangler noe der også, noe jeg ikke helt klarer å sette fingeren på. Det er egentlig ingen dårlig demo, men det mangler noe samtidig som det høres at de trenger mer tid sammen med låtene i øvingslokalet. Det kan oppsummeres slik, ideene til låtene er helt ok, de trenger bare mer bearbeiding.

Så, hvis dette bandet jobber en del mer med låtene sine, utarbeider ideene sine og bruker mere tid på miksing neste gang tror jeg faktisk Planet Rain kan komme opp med et ganske så bra produkt. Foreløpig legger jeg denne til side og venter i litt spenning på neste slipp fra Planet Rain.