BREED – Bergen – Bergen, Hulen

BREED – Bergen – Bergen, Hulen

Breed er et mer eller mindre nyfødt band som debuterte med sin selvtitulerte skive 12 mars i år. Nøyaktig en måned senere spilte de på hulen i Bergen med rimelig godt oppmøte. I underkant av 100 personer hadde møtt opp for å få med seg dette bandet som så mange mener er Pantera-ripoff. Selv hevder bandets gitarist, Damage Karlsen at det kun har vært ett band før dem som spiller sånn type thrash/groovemetal, nemlig Pantera.

Da oppvarmingsbandet gikk på scenen, stilte Breed seg selv blant publikum og lot seg rive med av uortodokse Hellfight. Et hard-core/metal band som i seg selv var dyktig teknisk og virkelig satte sjelen i å få med publikum. Det er første gang jeg har opplevd et oppvarmingsband jeg faktisk har lyst å høre mer av!

Breed entret så scenen med en slik selvsikkerhet og holdning at ikke mange ville tatt dem for debutanter. Fra det øyeblikket de gikk på eide de scenen totalt og løftet publikum enda litt høyere enn det Hellfight hadde klart.
Blant de 100 oppmøte så Breed ut til å finne støtte i mange venner og kjente, som etter hvert faktisk fikk både synge og spille på Damage’s gitar. Breed hevder selv at de spiller groovemetal, noe jeg så absolutt kan være enig i. Hver eneste låt var det mange skikkelig bra partier der det var umulig å ikke la seg rive med. Åpningslåten var kraftfulle Stapled Shut, deretter fulgte de på med min favoritt Bleed In Grey og selvfølgelig Remember My Name, låten som de helt tydelig satser mest på. I alt ble det 10 låter og en ønskereprise av Remember My Name. Breed har ikke bare svært fengende og kraftfulle låter, men de duger så absolutt på scenen også. De hadde vel så god kontakt med publikum i låtene som de hadde før og etter. Etter konserten satt jeg igjen med et skikkelig bra førsteinntrykk og kommer garantert til å følge med på hva mer Breed har å by på. Ana8b4ac7b3061f628d6f146354454749c.jpgbefales!

Setliste:

Stapled Shut
Bleed In Grey
Remember my Name
Sweet Spot
My Anger
Hole In The Sky
White Faced
Two To The Chest
Can’t Break Me
Fire It Up
……..
Remember My Name

Bilder av Unn Marit Elisabeth Forrestad, se vårt billedgalleri for flere bilder.