SHINING – V – Halmstad (Niklas Angående Niklas)

SHINING – V – Halmstad (Niklas Angående Niklas)

  • Rating: 5 / 6

Begynner å bli noen år siden jeg lånte mitt øre til svenske Shining, faktisk har jeg ikke hørt noe siden bandets debut, Within Deep Dark Chambers, som kom i 2000. Noen år har altså gått og som tittelen indikerer er dette bandets femte slipp og virker mer som en selvransakelse av bandets frontmann Niklas Kvarforth.

Noen gladlaks er nok ikke denne Niklas, men å lage god muikk kan han definitivt og jeg skal herved sjekke ut de utgivelsene som har gått med hus forbi. V – Halmstad er nemlig intet annet enn en perle.

Tempoet er slik jeg liker de, mid-tempo uten så alt for mye fart fart, men derimot med masse flotte og depressive toner. Ei eller er han redd for å gjøre litt utenom det vanlige da han har med litt av både jazz- og salsaaktige saker. Men den store styrken til Shining på V er melodiene og den godt varierte, men meget sterke vokalen. Også det at de bruker kassegitar hjelper på, det er både fint og effektfullt.

Tidvis er dette utrolig vakkert, sånn som i låten Låt Oss Ta Allt Från Varandra. Hør bare det deilige pianospillet og den utrolig nydelige samplingen. Frysninger herfra til månen!!! Et annet slikt parti er det som kommer ut i Besvikelsens Dystra Monotoni, det gitarspillet der er så nydelig at det er til å gråte av. NYDELIG sa jeg!!!!

Skulle jeg tatt for meg låt for låt ville dette blitt smertelig langt, jeg har nemlig mye å si, men det kan oppsummeres veldig enkelt. Dette er genialt!!!

Shining er så absolutt et svartmetallband utenom det helt vanlige og de har nok skapt en skive som kommer til å bli spilt mye framover samtidig som den helt sikkert kommer til å stå høyt når vi kommer til en oppsummering. Men akkurat det er det mange band som skal kjempe om i år, for faen det kommer mange viktige utgivelser framover nå. Men uansett, SHINING – V – Halmstad (Niklas Angående Niklas) er en perle jeg synes alle som liker depressiv svartmetall med flotte melodier, bra vokal og ikke minst som er så gjennomført som dette skal sjekke ut. Spennende og genial skive!!!