ONSLAUGHT – Killing Peace

ONSLAUGHT – Killing Peace

Britiske ONSLAUGHT er neppe et ukjent navn for de som kan sin Metal, og hvertfall for Thrash-fans er dette pensum.

Med klassiske skiver som Power From Hell og The Force skreiv ONSLAUGHT seg raskt inn i Metal-historien, men i 1991 takket de for seg, etter tre studioskiver. Men i 2005 var de på banen igjen, og er nå ute med sin første skive på 18 år, Killing Peace.

Selv har jeg bare The Force fra før av, så jeg har ikke allverden å sammenligne med,

Men én ting burde hvertfall være klinkende klart: 80-tallet er over. Synd, men sant. I forhold til ymse 80-talls Thrash er det ikke lenger like rått og skittent, men mer massivt og renpolert. Agressive riff og roligere partier mikses om hverandre, ”Old-school” og ”New-school” røres sammen i en salig masse, men de er ikke de første, og neppe heller de siste. Men jeg syns ONSLAUGHT berger seg godt inn, mer enn hva man kan si om andre Thrash-band som har valgt en alternativ sti (Metallica, Kreator…)

Uansett, selvom de ikke når opp til glansdagene, har ONSLAUGHT helt klart levert en verdig reunioncomeback-skive, og selvom jeg ikke hadde helt trua etter å ha sett dem live på Sweden Rock ifjor, overbeviste de ihvertfall meg.