THRONE OF KATARSIS – An Eternal Dark Horizon

THRONE OF KATARSIS – An Eternal Dark Horizon

Norske Throne Of Katarsis ble startet 2003 og har tidligere gitt ut to demoer. Bandet spiller old-school black metal med røtter i det tidlige nittitall, og band som Darkthrone, Burzum og Xasthur blir de mest nærliggende å sammenligne med.

Skivas andre spor, ”Under Guds Hud” blir tidlig en favoritt. Låten inneholder et jævlig fengende parti som gjør sin første entre etter ca ett minutt og blir repetert flere ganger utover i låten. Etter ca åtte minutter fades låten ut og etter et lite sekunds stillhet ”fades” dette partiet inn for tredje gang og låten når sitt klimaks og gir meg gåsehud over hele kroppen. Helt genialt! De fire andre låtene er mindre umiddelbare og krever en del runder før de sitter. Dette mest på grunn av at de er svært dynamiske og rike på ulike partier, men også det faktum at alle låtene er rundt ti minutter eller mer er med på å gjøre at det tar sin tid å få full oversikt over hva albumet har å by på. Åpningslåten ”Funeral Moonlight” er også en av skivas beste låter og inneholder blant annet et veldig atmosfærisk akustisk parti mot slutten. Akustiske gitarer er noe som går igjen i flere låter og er med på å tilføre en god dose atmosfære og stemninger. Også den glimrende produksjonen, signert Stein Sund (Black Dimension Studio) er rik på atmosfære og sjel og er med på å gjøre albumet til noe helt eget. Lyden er iskald og grim, men samtidig klar nok til at alle detaljer i musikken kan høres. Albumet er jevnt over meget bra og det eneste negative jeg kan si er at et par av låtene med fordel kunne vært noe kortere, men dette blir egentlig bare for pirk å regne. Dette er proft gjennomført på alle områder og skiva inneholder en atmosfære jeg ikke har hørt maken til siden det tidlige nittitall.

An Eternal Dark Horizon er en glimrende debut, og det er lenge siden jeg har hørt et så bra old-school black metal album fra Norge. Det skal bli meget spennende å følge dette bandet videre.