SLOGSTORM – Oslo – Oslo, Club Maiden

SLOGSTORM – Oslo – Oslo, Club Maiden

Kvelden før Inferno sparket i gang i år ble det arrangert metalkonserter på hele 4 forskjellige steder i Oslo. Jeg havnet på Club Maiden der bandene Nekromantheon, Whip og Slogstorm skulle stå for det musikalske og det var hyggelig å se at mange andre også hadde tatt turen dit.
Slogstorm hadde man sett en gang før, men de 2 andre bandene var et nytt bekjentskap for undertegnede, men man hadde da hørt en del positive ting om dem begge, så man gledet seg.

Nekromantheon var første band på scenen og etter å ha fått med seg en liten bit av sound checken til dette bandet fra Kolbotn, var jeg klar som et egg for en dose skitten og kjapp partyblackthrash. De åpnet med en instrumental kalt Nekromentalen og det ble raskt klart at dette skulle handle om skitten old school thrash metal med fart og høy partyfaktor. Kjapp riffing oppfulgt av god komp fra bass og trommer og etter hvert også en god thrashvokal. Bandets bassist (Sindre) pushet og manet publikum under det meste av konserten og fikk god respons og det var ikke mange sjelene på Club Maiden som ikke fikk en fin konsertopplevelse. Jo da, detta var gøy; gøy og bra og enda et klokkerent eksempel på at det gror godt i den norske thrash metal scenen. Nekromantheon bør du sjekke ut om du får muligheten.

 

190f9436f7ff01ad2f0dd819e515475d.jpgWhip var andre band ute og også her var partythrashfaktoren høy gjennom hele settet. Høyt tempo på låtene gjennom hele det 16 låter lange settet der gutta i bandet imponerte med stor spilleglede. Whip måtte bare spille Whiplash og den satt som et skudd sammen med resten av låtene og også her koste publikum seg nesten i hjel under konserten. Whip bør også sjekkes ut om du liker skitten partythrash med masser av kjappe riff og skrikevokal. 

 

3ebd511d1359ffe85b2fd9b4f4e999c8.jpgSlogstorm har jeg kun opplevd en gang tidligere og det var under Inferno i 2005. den gang var det en del nerver som ødela for den helt store opplevelsen, men denne gangen hadde gutta lagt igjen nervene på havet og leverte en meget bra konsert der også lyden var på bandets side denne kvelden. Lyden var slettes ikke ille og gitarene kom til sin rett stort sett under hele konserten. Til tross for en meget spesiell lyrikk fremstod ikke Slogstorm som noe annet enn ett dønn seriøs death metal band med en knippe gode låter. Men låttitler som Lempa på Havet, Likkvota, Skjære Hau og Lossing av Lik gjør allikevel at man må trekke på smilebåndet. Bandet fikk meget god respons fra publikum og de gjorde kvelden sammen med Nekromantheon og Whip til en meget vellykket konsertkveld på Club Maiden.