DESSPO – Neon

DESSPO – Neon

  • Rating: Demo / 6

Desspo har jeg vært innom ett par ganger tidligere og sist gang var i 2004 da de ga ut demoen Obscured By Metal. Tre år er gått og nå er de altså klare med en ny demo bestånde av fire låter hvorav en er en Jimi Hendrix cover. Det handler fortsatt om metall med baller av stål gjort på en morsom og overbevisende måte. Og selv om jeg ikke vet hvor alvorlig jeg skal ta dette så er det så absolutt et positivt tilskudd innen norsk metall.

Ozone heter låta som åpner demoen og den starter slik: "So here we are again. Killing time and wasting time". Vel, hva de legger i dette vet jeg ikke, men jeg liker det på en snodig måte. Ellers er skiva sprudlende og oser av energi, noe som smitter over på lytteren. Sånn personlig synes jeg ikke musikken er all verden, men det er likevel noe med den som gjør at jeg kan høre på dette om og om igjen og fortsatt være entusiastisk i forhold til det.

Jeg synes Desspo har fått inn masse tøffe riff og har en bra vokal, driv og energi som nevnt og ikke minst så har de laget låter som så absolutt fortjener en scene. Dette er nok musikk som passer sinnsykt bra live og bandet har da delt scene med band som Enslaved, Paul DiAnno, Deicide mm.

Coveren de har gjort er av Jimi Hendrix`s Hey Joe og personlig har jeg ikke hørt originalen, men denne er tilpasset "the Desspo sound" og glir i så måte rett inn med de tre øvrige låtene…

Er du ute etter killer ballemetall med stor M så er Desspo kanskje Norges beste alternativ, iallefall innenfor sin genre.

Som sagt ikke helt min greie dette, men så absolutt kult å høre på!!!

 

www.desspo.com