ZUUL FX – Live Free Or Die

ZUUL FX – Live Free Or Die

Mitt forrige møte med Zuul FX ble ikke det helt store for min egen del. Debuten var et eneste langt oppkok av diverse industrielle riff og metalcore, og det tok ikke lang tid før jeg kvittet meg med skiva. Denne gang er det gledelig nok langt friskere takter å finne.

Basisen er fortsatt lettere industriell og velspilt metall iblandet litt metalcore hist som pist, og jeg tar nok ikke mye feil når jeg sier at et band som Fear Factory er en stor inspirasjonskilde for disse franskmennene. Vokalen veksler mellom brølevokal, snakkevokal og en mer ”ren” vokal, altså akkurat som Fear Factory gjør det, og er verken spesielt bra eller dårlig. Riffene sitter ikke like støpt som de gjør hos nevnte band, men til tider klarer Zuul FX å komme opp med en viss storhet de også. En slags form for ballade (som ikke er en ballade) klarer også bandet å komme unna med, med æren i behold. Jøsses.

Dessverre så er det altfor mye bimbam på skiva til å holde på interessen min hele veien inn. Leste et eller annet sted at skiva fikk 9 av 10 eller noe sånt, så de treffer jo blink hos noen, og det er jo bra. Men for denne anmelder blir det bare midt på treet, så det så.