RED HARVEST – Koppervik – Koppervik – Hellion

RED HARVEST – Koppervik – Koppervik – Hellion

Hellion er en relativt nyoppstartet metalpub i Koppervik sentrum. Bakmennene er kjent fra
Wolfs Lair og kan sin metal. Red Harvest var derfor i sitt rette element når de besøkte vestlandets
mest forblåste by.

Først ut var derimot Pictures of Pain, et lokalband. Bandet startet tilbake i 2004 og har på den tiden rukket å gi ut to demoer. Stilmessig dreier det seg om melodiøs ekstremmetall som henter litt fra
alle sjangre. Jeg har sett Pictures of Pain et par ganger live nå og de leverer gang på gang. Desverre var ikke lyden helt på topp og spesielt vokalen forsvant. Musikken fungerer veldig bra i livesammenheng med riffbaserte låter og gode soloer som gjør at publikum henger med. Neste mulighet til å se gjengen er på Karmøygeddon i mai.

Så var det klart for Red Harvest, et band jeg skal ærlig innrømme å ha fint lite kjennskap til. Med seg har de den nye platen "A greater Darkness" i bagasjen, som jeg knapt har rukket å høre. Red Harvest har aldri gitt meg noe på skive, men jeg hadde troen live.
I det introen dundrer over høytalerne, mørk og dyster, er stemmningen på plass. Det blir presentert nesten utelukkende låter fra det nye albumet og jeg kan tidlig konkludere med at Red Harvest gjør seg bedre live enn på skive. Likevel gjør lyden sitt beste får å sette en stopper. Trommene høres tidvis helt forjævlige ut og mange av detaljene drukner i grøtlyden. Men framførelsen er det lite å si på, riffene er blytunge og samspillet upåklagelig. Red Harvest leverer.
Mot slutten av settet får vi høre noen eldre låter som faller enda bedre i smak hos publikum. Hadde lyden vært på det optimale er det ikke umulig Red Harvest hadde fått en nye fans, men desverre satt lyden en stopper denne gangen.
Om du skulle være så heldig å oppleve Red Harvest med god lyd har du noe å se fram til.

Bilde fra Inferno, tatt av Rune Grande.