IN FLAMES – Trondheim – Trondheim, Samfundet

IN FLAMES – Trondheim – Trondheim, Samfundet

Bilder av Anne Woll.

In Flames er ute på sin første Svensk/Norske turne, og Trondheim var første stoppested. In Flames har helt klart skaffet seg en stor skare med fans, og ikke bare blant de barskeste metalheadsa, men også ut blandt "vanlige folk". Konserten var på forhånd utsolgt så dette lovet bra.

In Flames er ikke akkurat et band som ligger på latsiden, helt i fra første låt er bandet i fyr og flamme (pun intended), eneste problemet er jo at lyden også er i fyr og flamme, og da ikke som noe positivt den her gangen. Lyden var ganske grufull de aller første låtene, det tok seg opp utover i settet, men det var fortsatt ikke mye å skryte av. Dette var forøvrig en ganske strippet konsert, null pyro og røykeffekter, men In Flames er show nok i seg selv. Selv om dette ikke på noen måte kan måle seg med konserten de gjorde under Wacken for noen år siden, så var det et sabla liv i både In Flames og publikum! Når de dro i gang låter som «Only for the Weak», «Trigger» og «Cloud Connected» var det knapt et menneske som sto i ro nede på gulvet. Og det var det som gjorde denne konserten så minneverdig for meg;689474f779cc41dc61906e88e7cfc637.jpg publikum var helt med i fra start til slutt.
Skuffende var det selvfølgelig at vi fikk så veldig lite gamle låter, blant annet bare en låt i fra «Whoracle», som for mange gamle In Flames fans fortsatt står som en av de beste, undertegnede inkludert. Selve settlista var jo ikke akkurat så overraskende, folk som fikk med seg In Flames på deres turne i fjor, fikk levert omtrent det samme som denne kvelden. Selv om den ene låte vi fikk i fra «Whoracle», «Morphing Into Primal», ikke akkurat er hverdagskost. Bortsett i fra det ble de samme gamle låtene som «Behind Space» og «Graveland» servert. Dog en klassiker som «Moonshield» hadde blitt utelatt.
Anders Fridén er sannelig en perfekt frontfigur, han har en perfekt kommunikasjon med publikum, og han er nok mye av grunnen til at publikum på In Flames konserter tar av så mye som det de gjør. Et problem var jo at det til tider var umulig å høre hva det han sa i mellom låtene, noe som ble ganske irriterende til tider.
Men alt i alt var dette en kjempebra konsert av In Flames og fansen fikk nok akkurat det de var ute etter, selv om lyden var grufull.

Setliste:51f194011afc6573786321bd69abac60.jpg

Colony
Crawl through knives
Touch of red
Pinball map
Graveland
Behind space
Trigger
Morphing into primal
Resin
Dark signs
Dead alone
Bottled
Egonomic
Scream
Come clarity
Versus terminus
Only for the weak
Cloud connected
Quiet place
Take this life
My sweet shadow