THE FALL OF EVERY SEASON – From Below

THE FALL OF EVERY SEASON – From Below

TFOES_From Below.jpgTrønderske The Fall Of Every Season, enmannsbandet til Marius Strand, har vi aldi vært innom her på Terror før, men nå er det faen meg på tide. Marius har tatt seg av alt selv, gitarer, trommer, bass, piano, vokal og programmering samt innspilling, miksing og mastering. To demoer har desverre (FY Marius) gått meg hus forbi, men fjorårets fullengder skal såvisst ikke gjøre det. Det er nemlig ikke ofte (dog holder trenden på å snu seg) at man får servert norsk Doom, men TFOES gjør noe med akkurat det, takk og pris.

Fem låter blir servert på From Below med stemningsmusikk jeg liker godt. Å komme unna likheten med Opeth er umulig, men fans av Anathema kan også fort like dette da det stemningsmessig tidvis minner en del om dem. Jeg liker denne skiva veldig godt da dette er Doom med masse deilige stemninger og ikke minst, gode melodier.

Selve oppskriften er ikke ny. Det blandes mellom death- og cleanvokal, det er melodisk og sårt, sårbart og vakkert. Men Marius har likevel klart å få noe eget over dette og tro meg, for Doomelskere som meg er denne skiva så absolutt verdt å ha i samlingen sin.

Det er tre låter med ”fart” i og to rolige på skiva og den rolige snutten Sisyphean er så utrolig skjør og vakker at jeg nesten blir stum. Marius har en veldig bra og fin stemme og det eneste jeg savner når han synger er at han kunne tatt i litt mer. Det blir litt for forsiktig synes jeg. Det samme kan man ikke si om growlingen for den er så kjelledjup som den kan bli tror jeg. Liker du Opeth`s Mikael Åkerfeldt sin growling liker du Marius Strand sin også, ingen tvil!

At Marius også har et godt øye for gode melodilinjer får han også vist på From Below for han gjør mye pent på gitaren sin. Man kan si at han har tatt tak i essensen av melodisk Doom og virkelig jobbet godt med den.

Skiva er godt variert og jeg ser egentlig ikke noen grunn til at folk ikke skulle like dette. Sjeldent får man så god Doom fra Norge, så slike øyeblikk skal man ta vare på!!!

Skivas vinner heter Her Withering Petals og her snakker vi så fin låt at det ikke kan beskrives, men må høres!!!

Dette er så absolutt en kjempesterk Doomskive fra et nytt og spennende talent som jeg så absolutt kommer til å følge med videre. From Below er en utrolig fin skive som fortjener mange hjem rundt om i verden…