TYPE O NEGATIVE – Dead Again

TYPE O NEGATIVE – Dead Again

I 18 år nå har Type O Negative servert musikkverdenen sin særegne blanding av gotisk rock, doom metal, og stoner rock. Siden debuten i 1991 med ”Slow Deep And Hard” har bandet ikke bare gledet en stadig økende fanskare, men også inspirert en rekke artister. Herrene fra Brooklyn, New York slapp tett med skiver i begynnelsen på 90- tallet for så å bruke 3-4 år på hvert nye studioalbum etter den suksessfulle ”October Rust” i 96.

Type O Negative har gjort seg sterkest bemerket for sine tunge og trege, nærmest Black Sabbath-aktige låter, men har også en mer dynamisk side. På ”Dead Again” er det særlig stoner innflytelsen som dominerer. Produksjonen er helt vidunderlig ekte og skiva er så gjennomsyret av bandets egenart at det er en fryd. Jeg har alltid sett på Type O Negative som et band med et eget sound, men egentlig bare noen få perler blant en hel del kjedelige låter. Dette synet gjør seg ikke gjeldende for ”Dead Again”. Herr Steele og hans dystre medmusikkanter har laget en variert og tung skive hvor 70-talls inspirasjonene kommer klart frem. De mest banale seksuelle tekstene er uteblitt. Har Peter Steele endelig blitt voksen?