NOMINON – Remnants of a Diabolical History

NOMINON – Remnants of a Diabolical History

Remnants of a Diabolical History er en samling som består av elleve låter som aldri tidligere har vært gitt ut på cd. Skiva inneholder tre covere (Voivod, Whiplash og Repulsion), demomateriale, alternative versjoner av tidligere utgitte låter, et par nyinnspillinger og hele Blaspheming The Dead ep’en som tidligere kun var tilgjengelig på tape og vinyl.

Et av de største problemet med slike samlinger er at lyd og produksjon ofte varierer fra låt til låt, det er også tilfellet her, men det er imidlertid ingen av låtene som har direkte dårlig lyd. Det meste låter egentlig typisk tidlig nittitall, og en kan trekke paralleller til blant annet Dismember og Grave både lyd og låtmessig. Enkelte låter byr på glimrende oldschool death metal, andre blir noe kjedelige og uoriginale. Coverne er bra gjennomført, og spesielt Live For Violence (Voivod) er et aldri så lite høydepunkt. Det er vel ikke så mye mer å si. Er du fan av bandet, men har gått glipp av demoene? Da kan du trygt kjøpe, for det finnes helt klart mye fett her, men jeg vil heller anbefale nysgjerrige å sjekke ut studioalbumene fremfor denne samlingen. Mest for fansen kanskje?