THRESHOLD – Dead Reckoning

THRESHOLD – Dead Reckoning

Threshold kommer her med sitt åttende studioalbum. Dette er en blanding av progresiv rock/metal og åttitalls heavy metal. Vanligvis ikke noe som ville havnet i mitt hjem og jeg innrømmer glatt at dette er det første hele albumet jeg hører av Threshold.

Både spent og redd satte jeg albumet i spilleren og stålsatte meg, men det tok ikke lang tid før jeg satt i sofaen med et stort glis. Jeg kan se for meg at progfolket vil slite litt med denne og bli grinete på grunn av at vokalisten inkluderer enkelte dømetall grynt, men de er så få at de bør overleve dette. Klarer jeg å leve med synthbruken her bør dere klare noen få grynt!
Slipstream åpner ballet meget friskt. Gitarene er mye seigere og heavy enn jeg hadde forventet og trommingen mann, trommingen!! Hadde det ikke vært for det simple og alt for ofte repeterte refrenge hadde dette vært konge. Jeg hadde aldri forventet at de skulle komme med et så saftig album med tanke på det lille jeg har hørt tidligere. De fortsette albumet med enda bedre riffing, og klarer du bare å stenge ut vokalen og fokusere på trommingen under refrengene vil du raskt like denne skiva meget godt. Eller kanskje du liker ”følsom” ren vokal? Låten Elusive skiller seg litt ut fra den rene stilen siden den er litt mørkere og tyngre, men passer godt inn i helheten på albumet.
Det er ikke akkurat Opeth vi snakker om her, musikken er tidvis simplere enn dialogen i en lavbudsjetts pornofilm. Hovedvekten av musikken er heldigvis både variert og kreativ og dette er musikk man gjerne kan forestille seg på store utendørskonserter der alle er venner og synger med. I grenseland mellom rock og heavy kan denne fort vinne mange tillhengere, alt trenger ikke å være så sykt teknisk og avansert hele tiden. Her har du en lett og fin skive å bruke som bakgrunnsmusikk. Kos deg med den.
P.S. Dan Swanø er med og synger på låtene Slipstream og Elusive…