SKAMBANKT – Trondheim – Trondheim, Blæst

SKAMBANKT – Trondheim – Trondheim, Blæst

Selv som Skambankt's siste skive var litt skuffende, så var dette en kveld jeg hadde sett frem til i en stund, og bare noen timer før jeg beveget meg mot Blæst kom det meg for øret hvilket band som skulle varme opp. Det gjorde det jo ikke mindre spennende å få med seg denne kvelden, for oppvarmingsbandet The Fuel hadde mye å vise i kveld.

The Fuel et ganske så ferskt Trondheimsband som i utgangspunktet var en liten duo, men har helt klart ambisjoner som går utover det man kan få til med bare to mann.
Se for deg Mars Volta, helt strippet ned til et skittent garasjerock band. Ja da er du faktisk allerede veldig nærme det du får levert av gjengen i The Fuel. Ikke bare det, men vokalist Jens Johan Stuberg er til tider slående lik Cedric Bixler Zavala i fra Mars Volta, og det er jo ikke noe man skal kimse av!
De dro i gang kvelden med låta «Like it a Lot», og helt i fra starten var det en del av publikum som fort la seg rive med, og stemninga ble bare bedre og bedre. Helt klart var det mange som for det meste bare sto rett opp og ned for å vente på Skambankt, men gutta på scenen hadde ikke noe å tape på den (ALT FOR!) korte scenetiden de hadde, så de ga alt i fra start til slutt. Bandet oste av energi på scenen og hadde forøvrig også overraskende god lyd. Når jeg kalte The Fuel for skitten garasjerock er ikke akkurat det helt riktig heller, for det er absolutt ikke en gjeng som buldrer videre på et lydbilde der det er vanskelig å skille de forskjellige elementene i bandet. Av de få låtene jeg har hørt i fra bandet i fra før så ble bare "hitten" «City Lights» spilt, det som forøvrig var den svakeste låten vi fikk høre i kveld. Men er helt klart den låten som har størst fenge-faktor hos folk som ikke har hørt bandet før. Ikke at jeg har hørt så mye av gjengen her tidligere heller, men jeg kunne heller tenke meg å ha hørt en låt som f.eks. «Earth & Metal». Men det gjorde ikke stort, bandet imponerte meg og jeg ser virkelig frem til å høre mer i fra denne gjengen. Det eneste store minuset med The Fuel denne kvelden, var at de spilte så alt for kort. Omtrent en 20 minutter var langt i fra nok for å mette meg i hvert fall.

Setliste:

Like it a Lot
Friend & Foe
Anybody
Sails
City Light
Avalanche

fa81700d88b4f03308be7eb5383efcf7.jpgEn ting jeg fort la merke til når jeg kom inn på Blæst; jeg var rett og slett ikke i Trondheim. Jeg hadde kommet til Stavanger, ja det var jeg sikker på! For Blæst var fullt av studenter i fra Rogalandsområdet. Det er ikke mye tvil om at Skambankt er størst i de områdene, men det var da en og annen trønder i blant publikum også. Som nevnt var jeg litt skuffet over Skambankt's nyeste skive «Eliksir», jeg synes rett og slett den var litt for soft og tam i forhold til debut skiva «Skambankt». Men disse tankene ble faktisk ganske fort blåst vekk når de nye låtene ble spilt live. Første låt ut ble «Nok Et Offer», og det var en forholdsvis treg start, men på de to kommende låtene «Me Sa Nei» og «Stormkast #1» så ble det virkelig fart på sakene. Blæst begynte å koke for alvor når de dro i gang med låter som «Tyster», «Desertør» og «Min Eliksir». Men ble jo dyvåt av svette bare ved å stå å se på, med tanke på at dette var en torsdag (og at Black Debbath spilte samme kveld i andre enden av byen) var jeg virkelig overrasket over hvor mange som tok seg turen for å få med seg det her.
Skambankt avsluttet en veldig bra kveld med den største hitten i fra første albumet, nemlig «KKK».8b7f1370d1ab051b78a0d9b250858ba3.jpg

Setliste:

Nok et Offer
Me Sa Nei
Stormkast #1
Skambank
Dynasti
Revolusjonen Aggregat
Alarm
Tyster
Desertør
Fritt Fall
Min Eliksir
Skamania
Angst
KKK